НОВИНИ

Актуални новини, новини за строителни тенденции, новини за архитектура, новини в България, световни новини
RÖFIX България

Местност „Козяк“ в Сливница ще ухае на липа

г. Автор РЬОФИКС ЕООД

Първото залесяване за сезон 2019, част от инициативата на RÖFIX България, се проведе на 12 октомври с участието на множество доброволци от партньорите и екипа на компанията, от жителите на Сливница, както и доброволци от други населени места в околността и от вътрешността на страната.

Volkswagen

„Фолксваген“ отлага решението за завод в Турция

г. Автор Строители-бг

Автомобилният концерн "Фолксваген" отлага решението за изграждане на завод в Турция на фона на турската операция в Сирия, съобщава Handelsblatt, позовавайки се на свои източници.

хпитейните води

Обучение на тема: „Управление и мониторинг на питейните води – предизвикателства и перспективи”

г. Автор Строители-бг

Целта на обучението е участниците да бъдат запознати с водещите нормативни изисквания, свързани с питейните води, качествените показатели на водата и проблемните замърсители, съвременните процеси на пречистване и подобряване качеството на водите на всяка една стъпка от водоснабдителната система.

бул. „Мария Луиза“

Идеен проект предвижда превръщането на бул. „Мария Луиза“ във втора Витошка

1г. Автор Строители-бг

От Централна гара до бул. „Мария Луиза“, а в следващ етап и до пл. „Света Неделя“ да стане предимно пешеходна зона, предвижда идеен проект.

жилищни сгради

Разрешителните за строеж в София надвишават 10-20 пъти ръста на населението

г. Автор Строители-бг

Според последните данни за ръста на населението на Столична община по години, се оказва, че новите жилищни единици са 11 пъти повече от прираста на населението за последната една година.

транспортна инфраструктура

SAINT-GOBAIN представи решение за изграждане и възстановяване на инфраструктурни проекти

г. Автор ВЕБЕР - СЕН ГОБЕН КОНСТРАКШЪН ПРОДЪКТС БЪЛГАРИЯ

Компаниите ADFORS и Weber, част от групата Saint-Gobain, взеха участие в XII-тата Национална конференция по транспортна инфраструктура, организирана от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

вик

138 милиона лева за подобряване на ВиК-мрежата във Варненско

г. Автор Строители-бг

Със средствата, осигурени по ОП „Околна среда“ и собствено финансиране, ще бъдат изградени над 22 км магистрални и довеждащи водопроводи, както и 81 км канализация в 11 вилни зони край града.