Браншове

НОВИНИ

Актуални новини, новини за строителни тенденции, новини за архитектура, новини в България, световни новини
Фасада на годината 2020 – 2021

Финалистите в конкурса „Фасада на годината 2020 – 2021“

г. Автор БАУМИТ БЪЛГАРИЯ ЕООД

Баумит отличи най-красивите фасади в конкурса "Фасада на годината 2020-2021". В състезанието участваха 75 проекта, изпълнени с Баумит материали и разделени в шест категории.

3d жилища

В американския град Остин строят най-големия квартал с 3D жилища

г. Автор Строители-бг

Датската архитектурна фирма BIG, стартъп компанията ICON и американската строителна фирма Lennar започват през следващата година строежа на най-големия в света квартал от жилища, направени на 3D принтери.

офиси

Възстановява се пазарът на офиси

г. Автор Строители-бг

Пазарът на офиси в някои столици от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) като София, Варшава и Прага се възстановява. Това показва доклад на консултантска компания на пазара на имоти.

детска болница

Избраха терен за строителството на детска болница

г. Автор Строители-бг

Най-подходящото място за изграждането на детска болница е в двора на болница „Лозенец“. Тя разполага с над 160 декара терен, на който може да се строи. Това посочи на брифинг министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров..

наредба

Жилището с балкон от поне 3 кв. метра

г. Автор Строители-бг

Апартаментите в новострящи се многофамилни жилищни сгради трябва да имат поне един балкон с големина 1,50 на 1,50 метра. Това е заложено в промени в наредбата за изискванията за достъпност и дизайн на елементите на достъпната среда.

водопровод

1,8 млн. лева за ремонт на водопроводи и улици в община Трявна

г. Автор Строители-бг

С постановление на Министерски съвет към Бюджета на Община Трявна са отпуснати 1 870 000 лв., за подмяна на водопровод и последващ ремонт на улици в Трявна и Плачковци.

енергийно обновяване

617 млн. лв. за възстановяване и устойчивост за енергийно обновяване на сгради

г. Автор Строители-бг

Над 617 млн. лв. са заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост за енергийно обновяване на сгради. Това бе съобщено от Министерството на туризма и от МРРБ.

тунел

18-километров тунел под Балтийско море свързва Германия с Дания

г. Автор Строители-бг

Датската компания Femern постави началото на изграждането на немската част от 18-километровия тунел Фемарнбелт, който ще бъде прокопан в Балтийско море и ще свърже германския остров Фемарн с датския Лоланд.