АМ „Струма“ ще бъде завършена най-рано през 2028

г. Автор
АМ „Струма“

Цялата АМ „Струма“ може да е готова в най-добрия случай в периода 2028-2030 година. Това съобщи служебният министър на транспорта Георги Тодоров, в отговор на въпрос на народния представител от „Демократична България“ Мартин Димитров.

Има вероятност срокът за завършването на ключовия инфраструктурен проект да бъде удължен, ако се наложи участъкът през Кресненското дефиле да следва различен от първоначално замисления маршурт – тъй като към момента в трасето са две зони от екологична мрежа Натура 2000.

Най-обсъжданата и спорна част от АМ „Струма“ е дълга 26 километра и разделена на два лота. Вече са определени изпълнители на обществените поръчки за този участък. Договори обаче все още не са подписани, тъй като още няма финансиране.

Очаква се то да бъде осигурено по програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027, съобщава „Дневник“. Преди това обаче трябвало да бъдат разработени нови мерки за опазване на зоните в Натура 2000. Очакванията са, че те биха могли да забавят за неопределено време завършването на цялата АМ „Струма“.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *