Лятна Академия Лидерите за поредна година събра ученици от цяла България

г. Автор
Лятна Академия Лидерите

Лятна Академия Лидерите, организирана от Hobelix, продължи 3 дни – 8.07 до 10.07.2022 г. в гр. Габрово и събра близо 60 участници от цялата страна, които се състезаваха в редица практически предизвикателства.

Лятна Академия Лидерите

Целта на инициативата е да запознае ученици в 10-ти, 11-ти и 12-ти клас от професионалните гимназии със строителния сектор и с дейността и продуктите на едни от най-успешните компании, които оперират в него.

Лятна Академия Лидерите

В първия ден, преди излизането на строителните площадки се проведе лекция на инж. Сашо Миланов от Бараж Груп относно безопасността на работа на младите строители и за важната роля на предпазните средства. Всички материали, които на практика осигуриха защитата на участниците по време на кампа бяха предоставени от магазини Башмайстора.

Лятна Академия Лидерите

Осемте основни състезателни рунда бяха подготвени от Wienerberger – направа на зидария и монтаж на бетонова настилка Semmelrock; PERI – монтаж и демонтаж на вертикален и хоризонтален кофраж и изграждане на фасадно скеле; Бокал – монтаж на HPL вентилируема окачена фасада; Fibran – топлоизолиране на покрив и стени; HTI Bulgaria – изграждане на тръбопровод за противопожарна инсталация, поставяне на седло и муфа; монтаж и демонтаж на врата с Novoferm; обработване на интериорни стени с Дикси; направа на армировка на фундамент и колона с Planex.

И една по-специална задача – с помощта на инж. Борислав Стрински от Главболгарстрой Холдинг АД и инж. Анна Ачева от ТИТАН, участниците, които се включват за втора поредна година в летния камп, изградиха траен монумент, припомнящ най-важните човешки ценности, които често забравяме в ежедневието си.

Лятна Академия Лидерите Лятна Академия Лидерите

Обучителни и вдъхновяващи лекции бяха проведени от инж. Борислав Стрински от Главболгарстрой Холдинг АД, Станислав Косев – управител на “Дикси” ООД и Милен Станоев от ТИТАН “Златна Панега”.

А Петър Нефтелимов – биотехнолог и биопредприемач по професия и вдъхновител по призвание и атлетът Красимир Георгиев – участник в едни от най-екстремните маратони в света, успяха да мотивират младежите и да докажат, че няма невъзможни неща!

Финалът, изпълнен с много подаръци, положителни емоции и усмивки се състоя на 10.07.2022 г.
Проектът се проведе с подкрепата на Copycom – партньор в печатната реклама, Ruukki, HalleHaus и община Габрово.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *