Покритият паркинг на Терминал 2 на летище София ще се ремонтира от ГБС

г. Автор
терминал 2

Концесионерът на летище София „СОФ Кънект“ и „ГБС-Инфраструктурно строителство“ са подписали договор за реновация на покрития паркинг на Терминал 2.

Стойността на проекта е близо 24,5 млн. лв., като от оператора смятат, че е от стратегическо значение за развитието на летището.

Ремонтните дейности по четириетажния покрит паркинг ще стартират през 2024 г. и ще завършат за около година. Междувременно се очаква същият строител да е готов с  работата по открития паркинг с капацитет над 1000 места.

По този начин пътниците ще имат възможност да паркират на открития паркинг докато бъде завършена реновацията на закрития. След реализацията на двата проекта на Терминал 2 ще има общо почти 1900 паркоместа.

Заедно с открития паркинг на Терминал 2 ще бъде внедрена система за контрол на достъпа. Новата бариерна система, базирана на разпознаване на регистрационен номер, ще гарантира, че всеки пристигащ шофьор, който възнамерява да остави или качи пътници ще има бърз достъп, без да чака на опашки. Проектът включва и разширяване на пътя и изграждане на нов обратен завой, който ще пренасочи трафика към съседни съоръжения, разположени извън летището.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *