Протест на ВЕИ производители пред ДКЕВР

г. Автор
Производители на електроенергия от възобновяеми източници (ВЕИ) и заети във ВЕИ сектора ще проведат протестен митинг в понеделник, 24.09.2012 г. Протестът е с начален час 9.30 ч. и ще се състои пред сградата на ДКЕВР на бул. Дондуков 8-10.
 
Организатори на проявата са малки български производители на електроенергия от ВЕИ. Сдруженията на бизнеса в сектора, вкл. Българска фотоволтаична асоциация (БФА), ще подкрепят протеста. Очаква се няколко стотин граждани от София и страната да изкажат своята гражданска позиция срещу административния произвол и облагодетелстването на монополите ЕВН, ЧЕЗ, Енерго-Про и ЕСО. Искането на ВЕИ производителите е да бъде отменено незаконното решение на ДКЕВР, което отнема между 10% и 39% от приходите им и ги прехвърля на електроразпределителните дружества. Напомняме, че ДКЕВР обвини именно новите ВЕИ проекти за повишението в цената на тока с 13,6% от 01.07.2012 г., преди да пренасочи значителна част от събраните средства към ЕРП-тата.
 
Протестиращите настояват за среща с министър Делян Добрев и с премиера Бойко Борисов, на която да получат гаранции, че държавата няма да налага репресивни мерки спрямо тях в бъдеще.

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *