Решение за проблемите с паркирането в „Люлин“ – изграждат 15 двуетажни паркинга

г. Автор
Паркинг Люлин

Пред Радио „София“, кметът на район „Люлин“ представи няколко амбициозни инфраструктурни проекта, които предстоят да бъдат реализирани.

Едни от тях са изготвянето на проекти за цялостна рехабилитация на булевардите „Петър Дертлиев“ и „Добринова скала“, т. нар. Околовръстен път на „Люлин“.

Кметът добави, че приоритетно, за по-голяма безопасност и сигурност за пешеходците ще бъдат и пешеходните пътеки, които ще се осветят, а маркировката ще бъде обновена.

Проблемите с паркирането в „Люлин“ също предстоят да бъдат решени с изграждането на 15 типови двуетажни паркинга, за които районът вече е спечелил финансиране. Реализирането на амбициозния проект ще удвои капацитета на съществуващите места за автомобили, като ще бъдат изградени и напълно нови.

За да се използва активно и по предназначение, буферният паркинг на бул. „Сливница“ ще бъде дооборудван. Предвижда се и поставяне на нови информационни табели на спирките на градския транспорт и изграждане на още 2 метростанции в района за улеснение и удобство на всички, използващи обществения транспорт.

Предвиждат се подобрения не само в транспортната инфраструктура, но и благоустройство на градската среда. В момента геодезисти заснемат пространството до кооперативния пазар, където да се изгради парк „Люлин“. Търси се решение за проблема със собствеността на терена, от който 25 дка е частна собственост и предстоят тежки отчуждителни процедури.

В интервюто за Радио „София“ кметът Георги Тодоров допълни, че в районът рядко не достигат места за децата в детските градини, но се търси решение за справяне с недостига на персонал и възнаграждението му.

Квартал „Филиповци“ също е заложен в плановете за подобряване на дългогодишни инфраструктурни проблеми, натрупали се през годините. Постепенно ще се работи по осветяване на улиците и изграждане на канализация, както и цялостна рехабилитация на бул. „Трети март“. Жителите на „Филиповци“ настояват и за видеонаблюдение в квартала.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *