Русия строи нов град до границата си с Китай

г. Автор
Русия нов град

Новият град ще носи името Спутник и по планировка може да бъде обитаван от 300 хил. души

Руското министерство за развитието на Далечния изток и Арктика подписа споразумение с руския президент Владимир Путин за изграждането на чисто нов град с името Спутник, съобщиха DPA и БТА.
Новият град ще бъде в близост до китайската граница, на около 30 километра от пристанищния Владивосток и се планира да бъде обитаван от 300 хил. души.
Близостта на новия град с модерния и развит Владивосток е предпоставка да има интерес у руснаците да се заселят, да работят и да живеят там.
Спутник не е случайно избран за име. Преведено от руски, спутник означава спътник. Името е често срещано в Русия. Първият изкуствен спътник на Земята, който бе изведен в космоса от Съветския съюз през 1957 г. носи името Спутник. По това време това породи безпокойството на САЩ в разгара на космическата надпревара по време на Студената война.
Първата ваксина, която Русия пусна в света срещу COVID-19 също бе наречен „Спутник V“ в чест на своята победа в космическата надпревара. Руската ваксина вече е одобрена в около 70 страни по света.
След сключване на споразумението за строителството на новия град, Русия планира да построи още няколко нови в Източен Сибир, за да направи отдалечения регион по – привлекателен за руснаците.
Въпреки това, руснаците масово се заселват в столицата Москва, която притежава отлична инфраструктура и предлага много възможности за работа и бизнес.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *