Жилище за 7000 EUR/кв.м. бе продадено в центъра на София

г. Автор
докторски паметник

Невероятната цена от близо три милиона лева или по точно 2 849 536 лв. беше достигната на публичен търг за апартамент от 214 кв.м. намиращ се в Докторската градина в София.

Това бе съобщено от Мариян Петков, частен съдебен изпълнител. На организирания от ЧСИ Мариян Петков публичен търг бе изнесен делбен имот, представляващ апартамент на втори етаж в сграда на ъгъла на улиците Шипка и Сан Стефано в София.

Началната цена, от която е стартирало наддаването е била в размер на 890 480 лв. Още при отваряне на писмените наддавателни предложения бе достигната цена с една трета над началната, колкото е тавана за наддаване според ГПК.

След последвалото устно наддаване и след нови деветнадесет наддавателни предложения, всяко в размер на една десета от началната цена, имотът бе спечелен за сумата от 2 849 536 лв. Тази цена означава точно 6808 Евро на квадратен метър без допълнителните разноски за купувача. Постигането на такава цена не е изненада за този район – в Докторската градина рядко излизат за продажба каквито и да било имоти и на практика няма как да се направи сравнение с пазарните цени.

Според съдебния изпълнител Мариян Петков гражданите и фирмите имат голямо доверие в процедурата за продажба на имот на публичен търг и участват с интерес и все по-често, при правилно определена начална цена, се стига до сериозни наддавания, което е и основната цел на публичната продажба по ГПК – да се постигне максимална цена в интерес на страните по делото.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *