Баумит КлимаКолор – дишащата боя за Вашия дом

г. Автор
Браншове: Бои, Замазки
Баумит КлимаКолор – дишащата боя
Баумит КлимаКолор

Когато повечето от стаите са измазани с варо-циментова машинна мазилка, например Баумит КлимаУайт – мазилка дишаща и влагорегулираща, въпросът е коя е най-подходящата боя, която да се положи върху тази мазилка.

В продуктовата серия Баумит Клима има КлимаКолор – минерална боя за вътрешно приложение. Тя е еднокомпонентна, паропропусклива силикатна боя, с много добра покриваемост.

Няма мирис, няма вредни емисии, консерванти и летливи органични съединения. Полага се с валяк, четка или машинно с „еърлес” машина.

Баумит КлимаКолор – дишащата боя Оцветява се в избрани нежни цветове от каталога Баумит Life (с номера, завършващи на цифри 7, 8 и 9). Боята силно проявява добрите си свойства върху минерални мазилки, машинни или ръчни – като например КлимаУайт, Примо 2, Пума. Добре се държи върху шпакловки като КлимаФино и КлимаФиниш. Става за възстановяване и освежаване на стари, но носимоспособни минерални бои и мазилки. Не е подходяща върху лакови покрития, пластмаси и дърво.

Когато искаме да положим боята директно върху изпердашена варо-циментова мазилка – например КлимаУайт или Пума или върху гипсокартон, трябва първо да грундираме с Баумит КлимаПраймер. Клима Праймер се нанася с четка, валяк или машина за пръскане. Това е паропропусклив грунд, който изравнява попиващата способност и заздравява основата. Той също няма мирис и емисии от летливи органични съединения. Разрежда се от 1:3 до 1:4 с вода и се пръска с градинска пръскачка. Изчаква се да изсъхне един ден. След това се прави пръстова проба, при която пръстът не трябва да лепне. След грундирането Баумит КлимаКолор се нанася на две ръце. Първата ръка се разрежда с 10% вода, измазва се и се изкачва да изсъхне 12 часа. При втората ръка разреждането е до 5% и тя се нанася на кръст спрямо първата.

Баумит КлимаКолор – дишащата боя
Баумит КлимаКолор – дишащата боя

Когато стените са шпакловани – за препоръчване с КлимаФино и тънък завършек с КлимаФиниш, боята КлимаКолор се нанася директно, отново на две ръце, без да се прави предварително грундиране на основата.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *