Видео зона от бранша

Бранш: Строителни материали

Огнеупорни панели Knauf Fireboard

Огнеупорни панели Knauf Fireboard

г. Автор КНАУФ БЪЛГАРИЯ EООД

Много от продуктите на Knauf притежават сертификати за защита при пожар, но има и сгради за които са необходими специални противопожарни изисквания.

За някои сгради е необходимо да отговарят на определен клас пожарна защита, например клас F90. Този клас означава, че компонентите с клас F90 заложени при изграждането на сградата, трябва да издържат 90 мин. при пожар и да защитят помещението за това време.

Специалният гипсокартон A1 е предназначен за противопожарната защита. Knauf FireBoard  е подходящ за сухо строителство със специално оптимизирани решения за противопожарна защита. Приложенията обхващат от облицовки на тавани и окачени тавани, метални колони и шахтови стени, както и облицовки за противопожарна защита, и от дървени рамки и стоманени компоненти до кабелни канали и канали за вентилация.

Предимства на Knauf FireBoard:

  • Противопожарна защита до 180 минути
  • Висока структурна здравина при излагане на огън
  • Малки разширения и свивания при промяна на метеорологичните условия
  • Лесен монтаж благодарение на нискота тегло
  • Устойчиви на дъгов разряд

Повече информация за продуктите Knauf FireWin

Wienerberger Brick Award 2020 – церемония по награждаване

Wienerberger Brick Award 2020 – церемония по награждаване

г. Автор ВИНЕРБЕРГЕР ЕООД wienerberger-logo-stroiteli-1

На 4-ти април 2019 година се проведе третата церемония по награждаването на българските номинации за международното издание на архитектурния конкурс Wienerberger Brick Award. Наградите бяха връчени на церемония в Сан Стефано Плаза.

  • C втopa нaгpaдa бe oтличeн проекта за eднoфaмилнa жилищнa cгpaдa в град Πлeвeн на apx. Cтeфaн Шeĸepoв.
  • Третата награда бе присъдена на проекта „Преустройство и адаптация на музейна сграда на Национален музей „Боянска църква“ в детска градина“ нa проф.д-р инж.арх. Пеньо Столаров.
  • Специална награда бе връчена на арх. Пламен Русев за интериора на Gelato e Latte.

Повече информация за международното издание на архитектурния конкурс Wienerberger Brick Award 2020.

Пистолетна пяна Tytan proffessional ENERGY 2020  идеално решение за енергийно ефективни сгради

Пистолетна пяна Tytan proffessional ENERGY 2020 идеално решение за енергийно ефективни сгради

г. Автор СЕЛЕНА БЪЛГАРИЯ ЕООД Tytan logo

Презентационно видео на пистолетна пяна ENERGY 2020. Идеално решение за енергийно ефективни сгради, елиминира трайно и ефикасно топлинните мостове. Намаля топлинните загуби до 60% при изолация на прозорци с дограма. Нейните високи уплътняващи свойства са потвърдени с тестове, извършени в акредитирани лабораторни центрове.

Баумит опън – активнодишаща топлоизолация в система (Baumit open)

Баумит опън – активнодишаща топлоизолация в система (Baumit open)

г. Автор БАУМИТ БЪЛГАРИЯ ЕООД baumit

Ако стените можеха да говорят, щяха да изберат активнодишаща топлоизолация Баумит опън. Система за уют и комфорт.

С топлоизолация Баумит опън никога не остаряваш

С топлоизолация Баумит опън никога не остаряваш

г. Автор БАУМИТ БЪЛГАРИЯ ЕООД baumit

Това забавно видео ще ви запознае с Бабите, които знаят знаят най-добре. Винаги! Затова избират активнодишаща топлоизолация Баумит Опън. Така и домовете им остарявт достолепно - точно като тях :)

Работа с тухли Винербергер Porotherm 38/44 W.i. Plan

Работа с тухли Винербергер Porotherm 38/44 W.i. Plan

г. Автор ВИНЕРБЕРГЕР ЕООД wienerberger-logo-stroiteli-1

Пълнените тухли Porotherm са изключителен иновативен за България продукт, който ще става все по-предпочитан. Те са съчетание от керамика и вата и спестяват много операции и средства по полагането на допълнителна топлоизолация. В същото време запазват и ценните преимущества на еднослойната стена. Пълнените тухли Porotherm 38/44 W.i. Plan съчетават керамика и вата, като спестяват много операции и средства по полагането на допълнителна топлоизолация, а същевременно запазват ценните преимущества на еднослойната стена. Тези тухли са шлайфани и размерите им са точни до милиметри. Затова и прецизното нивелиране и полагане на цименто-пясъчния разтвор за първия ред на тухлите е задължително. Характерната сглобка „нут и федер“ уплътнява зида и улеснява зидането. Повърхността на шлайфаните тухли позволява да се използва специално полиуретаново лепило Porotherm Dryfix. Благодарение на акумулиращата способност на керамичните тухли температурните колебания се изравняват по естествен път, без да е необходимо изразходването на допълнителна енергия. Тухлите са подходящи и за сгради с почти нулево потребление на енергия или дори пасивни сгради. Технически характеристики на orotherm 38 W.i. Plan - Дебелина на стената (cm) 38 - Количество разтвор (l/m³) 9.21 / 13.16* - Плътност (kg/m³) 620 - Размери (LxBxH в mm) 250 x 380 x 249 - Тегло (kg) 14.7 - Топлопроводимост (λ10 dryW/mK) 0.07 - Шумоизолация (dB) 50 - Якост на натиск (N/mm²) 10

Церемония по награждаване Wienerberger Brick Award 2018

Церемония по награждаване Wienerberger Brick Award 2018

г. Автор ВИНЕРБЕРГЕР ЕООД wienerberger-logo-stroiteli-1

На 5-ти октомври в Гранд Хотел София, зала Триадица се проведе церемонията по награждаването на победителите в българската селекция за Wienerberger Brick Award 2018. Трима от участниците, които бяха наградени ще имат възможността да продължат надпреварата във Виена Награждаването е резултат от предварителния етап, в който участие взеха над 38 проекта на водещи архитекти от цялата страна. Те представиха своите реализации, в които водещият критерий е приложението на керамиката като строителен материал. Сред гостите на събитието имаше редица уважавани от сферата професионалисти, медии и специални гости. Всички бяха приветствани от управителя на Винербергер, инж. Цанко Миланов.

Запознайте се с МАРИСАН – една от най-бързо развиващите се компании в България

Запознайте се с МАРИСАН – една от най-бързо развиващите се компании в България

г. Автор МАРИСАН И КОЛЕВ АД marisan-i-kolev

МАРИСАН е модерна българска компания с богат и дългогодишен опит в производството и предлагането на богата гама от системни решения и материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие, компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден доставчик, предлагащ на всички свои партньори и професионалисти в бранша интегрирани комплексни решения в редица области на строителството. В корпоративната структура и цялостната организация на МАРИСАН са преплетени принципите за равенство и свобода на действие. Всеки един от служителите се грижи и чувства компанията, като свое семейство. Равнопоставянето предразполага кадрите да изразяват своите идеи и стремежи. Основните продуктови дивизии на МАРИСАН : - Системи за топлоизолиране - Фасадни системи - Системи за керамични покрития - Системи за хидроизолиране - Бои и разнообразни цветови решения - Профили и декорации от EPS - Шпакловки - Гипсови продукти - Хастарни мазилки - Разтвори за зидане - Подови замазки - Строителни разтвори и технически добавки - Грундове - Битумни хидроизолации - Силиконови уплътнители , полиеританови лепила и уплътнителни пени - Моментни и монтажни технически лепила - Технически аерозоли и спреове - Бои, лакове и импрегнатори за метал и дърво - Предпазни строителни фолиа и облепващи ленти

Поставяне на вътрешна изолация с топлоизолационни плочи Multipor

Поставяне на вътрешна изолация с топлоизолационни плочи Multipor

г. Автор КСЕЛА БЪЛГАРИЯ ЕООД Xella Bulgaria

В това видео ще можете да се запознаете с основните стъпки за поставянето на вътрешна изолация с минерални плочи Multipor. Мултипор е представител на една нова група топлоизолационни материали, наречени „капилярно активни”. Материалите притежаващи това свойство, успяват много по-добре да преразпределят влагата от въздуха, така че да се избегнат зони в стената, където водата е в течно състояние вследствие на конденз. Така Мултипор дава нов смисъл на понятието „дишане” на стените, като спомага за по-лесното поемане на излишната влага в помещенията и по-лесното и отдаване обратно, в случаите когато въздухът там е по-сух. Благодарение на тези свойства монтирането на минералните топлоизолационни плочи става изключително просто, тъй като вече не е необходима пароизолация

Страшните последици от малките компромиси с ремонта на балкона

Страшните последици от малките компромиси с ремонта на балкона

г. Автор ВЕБЕР - СЕН ГОБЕН КОНСТРАКШЪН ПРОДЪКТС БЪЛГАРИЯ weber_stroiteli

В това видео ще Ви запознаем с някои от малките компромиси, които правим, особено в области, в които не сме специалисти! Ние от Weber уважаваме компромисите - и се надяваме да се посмеете с нас на страшните последици от малките компромиси при ремонта на балкона. И за да не ставате част от тези комични "схеми" Ви предлагаме, една от качествените системи за хидроизолиране на външни пространства, webertec smart protect - високотехнологична система, състояща се от хидроизолация и лепило за плочки, която след втвърдяване е силно еластична, водо-, студо, сулфатои UV-устойчива. Продуктът е подходящ за хидроизолиране под керамични плочки в бани, мокри помещения, балкони или плувни басейни ПРЕДИМСТВА НА ПРОДУКТА - Хидроизолиране и залепване с един продукт - Силно еластичен и водоплътен - За устойчиви на замръзване и вода покрития - Особено подходящ за балкони и тераси - За области, подложени на постоянен воден напор - Изключително лесна обработваемост Повече за webertec smart protect може да прочетете ТУК