6 летища строят в Турция

г. Автор
летища

Турция възнамерява да продължи работата си по строителството на 6 летища и развитието на новото истанбулско летище като хъб.

„Продължава работата по изграждането на летищата в Караман, Байбурт, Ризе/Артвин, Токат и Йозгат„, съобщи министърът на транспорта на южната ни съседка Адил Караисмаилоглу в интервю за специализираното издание Aviation Week.

Министърът се надява, че новото летище на Истанбул (код IATA: IST), открито през октомври 2018 г., ще има ключова роля в превръщането на Истанбул в ключов международен авиопревозвач. „Отчитайки централното географско местоположение, важността на Истанбул в качеството му на транзитен хъб както за пътници, така и за карго превози, ще продължи да расте“, казва Караисмаилоглу.

От летища в Истанбул може да се достигне за 3 часа до 41 държави, а за 4 часа – до 53 страни, а за 5 часа – до 60 страни. Турция е сключила двустранни споразумения със 173 от 193 държави-членки на Международната организация за гражданско въздухоплаване ICAO.

„Стремим се да сключваме максимално либерални споразумения, що се отнася до карго превозите, като не поставяме никакви ограничения по отношение броя на полетите и транзитни или крайни пунктове. Благодарение на това страната успешно развива международната си транспортна мрежа“, допълва още министърът.

За последното десетилетие Турция е разширила маршрутната си мрежа 6 пъти, като по този начин е успяла да се превърне в най-бързоразвиващия се пазар в Европа. Масовото ваксиниране ще спомогне за бързото възстановяване на отрасъла веднага след свалянето на ограниченията. „Когато това се случи от Истанбул ще се извършват полети до над 120 града в 120 държави“, допълва Караисмаилоглу.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *