Отдават на концесия стадион „ГЕРЕНА“

г. Автор
стадион „ГЕРЕНА“
Концесионерът трябва да построи нов стадион

Министерство на младежта и спорта потвърдиха, че Спортен комплекс „Георги Аспарух“ ще бъде отдаден на концесия.

В процедурата по концесия е вписано като задължение на концесионера да построи изцяло нов футболен стадион или да извърши реконструкция и изграждане на козирка над Сектор „А“ и три нови зрителски трибуни. Също ангажимент на концесионера ще бъде и изграждането на нов паркинг и разширяване на съществуващия.

След заседание на Министерски съвет на 17 февруари, тази година, процедурата за отдаване на концесия на стадион „Герена“ е вписана в актуализирания план на правителството за периода 2021-2027 г.

Седмица преди вписването, собственикът на мажоритарния пакет акции на „Левски“ – Наско Сираков заяви, че се обърнал за помощ към министър-председателя Бойко Борисов за завършването на Сектор „А“.

Трансформацията на стадион „Георги Аспарухов“ трябваше да случи през 2013 г., след пълното премахване на централната трибуна на стадиона, която трябваше да бъде готова до 2018 г. От „Левски“ успяха да изградят трибуната, но тя остана без козирка.

Дългосрочният резултат от възлагането на концесията е спортният комплекс да се поддържа в експлоатационна годност с качество, отговарящо на най-новите национални и международни стандарти, което ще създаде и предпоставки за високо качество на предоставяните услуги.

Срокът на концесия ще бъде определен след изработване на обосновката на концесията.

Междувременно пристанищата във Варна, Бургас и  Дунав още тази година също се пускат на концесия.

36 плажа също ще бъдат обявени за концесиониране тази година със срок на концесиите от 20 години.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *