Да си купиш къща в Италия за 1 евро

г. Автор
къща Италия

Едва ли някой от нас е вярвал, че за 1 евро можеш да се сдобиеш с къща. Такава възможност дават в крайбрежния град Таранто, Италия, намиращ се в южния регион Пулия.

Информацията за евтината инвестиция предостави Консулът по културно наследство на Таранто – Франческа Виджиано. Изкушаващата цена касае общински имоти, намиращи се в старата част на населеното място.

Условието за придобиването им е купувачът да го реновира и обнови за своя сметка, в определен срок от време. В случай, че това не бъде спазено, купувачът подлежи на санкции.

В Таранто първоначално бяха обявени 15 сгради на цена от 1 евро. На по-късен етап се предвиждат още имоти да бъдат пуснати за продажба на същата цена. Офертите за едно евро са само част от плановете на града за възстановяване. „Имаме голямо пристанище, така че има план за преход във всичко, включително инвестиции. Това е нов живот за града“, казва Франческа Виджиано.

Най-популярната сграда в Таранто е Кастело Арагонезе, масивно укрепление, изградено през 15 век. Заслужава си да бъде разгледан и храмът на Посейдон, датиращ от 6 в. пр. н.е.

Причината за иновативната и нестандартна идея е, че през последните години в Италия се наблюдава обезлюдяване на селата и тяхното запустяване. Маркетинговият трик за покупка на жилище за 1 евро е съвсем не лоша бизнес идея, тъй като проектите по реставрация на всеки бъдещ собственик на имот, трябва да бъдат одобрени от общината, преди да бъдат реализирани.

Така в друг италиански град – Самбука, местното управление решават проблема с обезлюдяването на региона, с цел привличане на повече жители, предоставяйки им възможност да се сдобият с имот почти без пари.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *