Дентална клиника във Варна в рекордите на Гинес (Видео)

г. Автор
Дентална клиника

Гинес официално призна сградата на дентална клиника във Варна за най-голямата във форма на буква.

По този начин Варна стана дом на нов световен рекорд. Интересната архитектурна структура въплъщава формата на буквата “D”. Сградата е висока 15 метра.

D-образната сграда е отличена с престижна награда и на националния конкурс “Сграда на годината” 2020 в сферата на медицината. След четири месеца планиране и пет месеца строителство тя се превръща в лечебен център с 57 кабинета за лечение, чието откриване е на 4 април 2020 г.

Клиниката е оборудвана с последно поколение HEPA филтри, които поддържат въздуха в стаите чист и здравословен, а сложният процес, включващ физични филтри и обратна осмоза, осигурява постоянен достъп до пречистена вода.

За да подсигури лечение без страх и болка, сградата е оборудвана и с централно захранване с азотен оксид (т.нар. „райски газ“) – откритието на съвременната анестезиология. Сградата разполага и с най-голямата в света 3Shape мрежа за перфектна дигитална диагностика и планиране на леченията.

Служителите на имат удоволствието да ползват собствена спортна зала и фирмен ресторант със здравословни ястия с био качество.

Проектирането на сградата е направено с грижа за околната среда. До 100 000 квадратни метра дървета се засаждат годишно на собствена земя на денталната клиника с цел да се създаде първата в Европа такава, която е напълно неутрална по отношение на климата.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *