Еко селище ще строят в Кремиковци

г. Автор
eко селище

Районът около „Кремиковци“ не веднъж е коментиран от инвеститори като подходящо място за строителство на нов комплекс.

Преди време за там бе обсъждана идеята там да се обособи столично сити.

Днес актуалния вариант, който се обмисля за района около „Кремиковци“  е да се облагороди с еко селище от 63 къщи. В момента предложението е на етап оценка.

В „Еко селище капина парк” ще има детска градина, ресторант и магазини. Общата площ на нерегулирания парцел е 42 592 кв.м. Къщите, които по проект се планува да се изградят там са с обща разгъната застроена площ от 12 600 кв.м, а детската градина – със 604 кв.м РЗП. Ресторантът е предвиден да бъде с площ 750 кв.м, а търговските площи – 700 кв.м. Още 200 кв.м са отредени за складови помещения.

Районът по градоустройство не предполага високо строителство и поради това не се налагат и мащабни изкопни дейности. Дърветата в и около парцела, както и съседни имоти няма да бъдат засегнати при строителните дейности.

Отоплението ще бъде решено с газ. За целта ще бъде направено отклонение от газопреносната мрежа от кв. „Кремиковци”. Електрозахранването ще бъде осъществено през собствен трафопост от мрежата на ЧЕЗ. Водоподаването ще бъде извършвано от „Софийска вода” АД.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *