Големи пукнатини по асфалта на Лъвов мост в София

г. Автор
пукнатини

На няколко места на асфалта на Лъвов мост се появиха пукнатини. На места те са дълбоки, на други асфалтът се е цепнал двойно.

Дълбоките пукнатини са на четирите места, на които кръговото на „Лъвов мост“ се свързва с бул. „Сливница“.

От Столична Община съобщиха, че е направен оглед и анализ на място на бул. „Сливница“ се е установило, че пукнатината на асфалта се намира на мястото на направените фуги за топлинни деформации (дилатационни фуги). При обстойния оглед на цялото съоръжение на Лъвов мост е установено, че всички работни фуги изпълняват своите функции.

Оттам коментираха още, че изпълнението на тези работни фуги е задължително, защото те дават сигурност и устойчивост на съоръжението при температурни колебания. В последните дни заради големите температурни колебания – от плюс 15 до минус 15 градуса, фугите са поели промените, като на положения върху тях асфалт се е появила пукнатина. Дилатационните фуги са в гаранционна поддръжка и при подходящи метеорологични условия ще се обработят с необходими материал, уточниха от общината.

Техническият ръководител на обекта в изпълнителя ДЗЗД „Лъвов мост“ инж. Петър Стойчев увери, че фугите на Лъвов мост ще бъдат отремонтирани, когато се температурите позволяват това.

Инж. Стойчев поясни още, че при студено време асфалтът не е толкова еластичен и при движението на фугите се е напукал. „Ние като консорциум искаме бързо да си свършим работата и тези притеснения на хората да бъдат елиминирани. Сега условията не са подходящи, фугите са замърсени. Ще коригираме това нещо, когато има условия, за да има краен ефект“.

Мостът беше ремонтиран през 2014 година за 28 млн. лева. Той предвиждаше изграждане на кръстовище на две нива. Движението по бул. „Сливница“ вече минава под моста, като новото пътно платно слезе на нивото на река Владайска и започна от бул. „Христо Ботев“ до ул. „Г. С. Раковски“.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *