Имот в Силициевата долина се продава срещу 135 млн. USD

г. Автор
Силициевата долина

Най-скъпият и един от най-големите частни имоти в района на Силициевата долина е обявен за продажба.

За това съобщиха Business Insider, цитирайки доклади от Bloomberg и San Francisco Chronicle.

Имотът е разположен в Уудсайд, Калифорния и вече е на пазара за 135 милиона долара, което го прави най-скъпият имот, обявен за продажба в района на Силициевата долина. На територията на имота се намират седем къщи, с общо 32 спални, три басейна, тенис кортове и овощни градини и цветни градини.

През 1907 г. основателят на англо-калифорнийска банка и Great Western Power Мортимър Флейшхакер-старши, започва да купува съседни земи в Уудсайд с цел изграждане на имение, според Christie’s International Listing. Поколения наред имотът е собственост на семейство Флейшхакер.

По информация на Bloomberg правнукът на Флейшхакер-старши, Марк който живее в Италия и още двама наследници на дома са взели решение да го продадат заради нарастване на споровете за наследството.

Голяма част от обзавеждането е проектирано от известен нюйоркски интериорен дизайнер. Имението е проектирано от архитектите Чарлз и Хенри Грийн.

Предишният рекорд за продажба на имот в Уудсайд принадлижи основателят на Softbank Масайоши Сон. През 2013 г. той обявява за продажба имоти на стойност 118 милиона долара.

Сред жителите на района е съоснователят на Oracle Лари Елисън, който е собственик на 23-акрово имение в Уудсайд, както и много други технологични милиардери.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *