Иван Шишков: Няма строителна амнистия през законови промени

г. Автор
незаконно сроителство

Промени в Закона за устройство на територията, които да позволят узаконяването на незаконни строителства, ако те отговарят на определени условия, внесе в Министерския съвет министърът на регионалното развитие Иван Шишков. “Не става въпрос за строителна амнистия”, коментира обаче той пред журналисти.

Бяха констатирани редица незаконни строителства във връзка със строежа на пътища, ремонта на “Хемус”, на язовирите. Това ще даде възможност да бъдат запазени изградените инфраструктурни обекти, а не да забравим какво се е случило с тях. Всички тези обекти ще бъдат изследвани, ще бъдат създадени строителни книжа и документи, ако те отговарят на нормите, каза министърът.

В периода 2018-2020 г. държавата е станала възложител на огромен брой незаконни строителства. Това е изключително важна стъпка с цел да затворим тази наистина срамна страница, допълни Шишков.

В министерството все още не е постъпило предложение от Столична община как да се довърши ремонтът на жълтите павета, каза още Шишков.

Докато съм министър, ще помагам на Столична община с каквото мога. Надявам се да не се загубят пари по европейската програма, с която се правят ремонтите. Удължихме срока ѝ до септември, напомни той.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *