Изграждат канализация в 8 квартала на София

г. Автор
канализация

Започват процедурите по изграждане на канализация в 8 софийски квартала.

Това са кв. “Кръстова вада – изток”, кв. “Симеоново”, кв. “Драгалевци”, кв. “Обеля”, кв. “Бенковски”, кв. “Суходол”, район “Банкя” (кв. “Градоман”, “Михайлово”, “Вердикал” и с. Иваняне) и гр. Нови Искър.

Обектите са част от първия етап на Регионално прединвестиционно проучване за изграждане на канализация, по оперативна програма “Околна среда 2014 – 2020 г.”, съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз.

В рамките на проекта ще бъдат построени над 113 хиляди линейни метра битова, дъждовна и смесена канализационна мрежа, както и прилежащите към тях ВиК клонове. Планува се и възстановяване на настилката след полагане на канализационните тръби.

Стойността на инвестицията е 113 млн. лв., за които Столична община кандидатства за финансиране от ОП “Околна среда”.

Френско-българското обединение “Монисад Банкя” строи ВиК мрежата на кварталите Градоман, Михайлово, Вердикал и в село Иваняне за над 56 млн. лв. без ДДС.

Първата копка на обекта ще бъде направена в събота. 32 хиляди домакинства в София нямат канализация. Проблемът на 98 на сто от тези домакинства ще бъде решен след реализиране на проекта, който ще се осъществява на два етапа.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *