Изграждат индустриална зона „Тракия“ в Русе

г. Автор
индустриална зона

Кметът на община Русе – Пенчо Милков подписа меморандум за сътрудничество с инж. Пламен Панчев – създател и управител на Тракия Икономическа зона ( ТИЗ) за обособяването на нова индустриална зона с единно ръководство.

В идейния проект за обособяването на зоната активно съдейства и бившият зам.-кмет на Русе – Валери Андреев, който е партньор в основаването на Индустриалния парк в града.

Предвижда се индустриалната зона да има собствен административен център, от който да се ръководи и менажира, а името, което ще носи е „Дунав“.

Идеята на създаването на индустриални зони в цяла България и в частност съответните общини, е развитието на регионите икономически и засилване на сътрудничеството между бизнеса, местната и държавната власт.

Тракия Икономическа зона обединява 6 индустриални зони в района на град Пловдив, където са открити 35 хиляди нови работни места, с участието на над 180 фирми и инвестиции на стойност над 3 млрд. евро, привлечени в рамките на 25 години.
За работа в новата индустриална зона, кметът на община Русе съобщи, че вече се обучават квалифицирани кадри за бъдещите предприятия. В зона Раковски, която е част от Тракия Икономическа зона, е изграден Център за професионално обучение и се полагат непрекъснати усилия за ранно кариерно ориентиране на учениците до 7 клас.

С над 20 годишен опит, с площ от 10 700 000 кв. м. и повече от 2 млрд. евро инвестиции, Тракия Икономическа зона е най-големият индустриален проект в Източна Европа.

Снимка:tez.bg


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *