J&P AVAX S.A строи газовата връзка България – Гърция

г. Автор
газова връзка

J&P AVAX S.A ще проектира и строи газовата връзка с Гърция. Това стана ясно след проведената обществена поръчка от ICGB.

На корпоративния си сайт J&P AVAX S.A съобщава, че Avax Group е най-големият строителен консорциум в Гърция, като има специализация в изграждане на тръбна инфраструктура от всякакъв вид и специално за природен газ. Част от този консорциум е и J&P AVAX S.A.

J&P AVAX S.A беше една от общо петте компании и консорциуми, които участваха в търга за интерконектора Гърция – България.

Чрез осъществяването на тази връзка България ще има възможността да купува газ, който минава през Гърция или стига до Гърция и от други източници извън Русия.

Изпълнителните директори на ICGB изразиха своето задоволство от успешното финализиране на търга и изтъкнаха, че приключването на процедурата е една от най-важните и последни крачки преди старта на строителството на газопровода IGB.

Процедурата по доставка на тръби е една от двете най-важни обществени поръчки, които обезпечават старта на строителството за изграждане на междусистемната газова връзка Гърция – България. Договорът ще се изпълнява за период от дванадесет месеца, като първите доставки трябва да се реализират до четири месеца от стартиране на договора. Поставени са изключително високи критерии по изпълнението на производството, включително мерки за осигуряване на качеството на тръбите, така че газопроводът да бъде изпълнен с най-високите стандарти за безопасност и добрите инженерни практики. Доставката е предназначена за цялото трасе на газопровода, както на територията на България, така и на Република Гърция.

Стойността на договора е 58 229 759,16 евро, което представлява общата твърда цена на доставката.

Европейската комисия одобри отпускането на 33 милиона евро от бюджета на ЕС за изграждането на връзката между газопроводите на България и Гърция. Средствата ще бъдат употребени за строителството на газопровод с дължина 182 километра между Комотини и Стара Загора.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *