Йорданка Фандъкова: Няма да допусна строежа на хотели на терена на къпалнята в Борисовата градина

г. Автор
къпалнята

Йорданка Фандъкова, главният архитект на София – Здравко Здравков и представители на дружеството „Парк Мария Луиза“ бяха на изслушване пред Столичния общински съвет по повод изсечените дървета на територията на парка.

Пред Столичния общински съвет, кметът на София – Йорданка Фандъкова заяви, че се разпространяват спекулации и лъжи, че има незаконна сеч в района на къпалнята в Борисовата градина, заради издадена виза за проектиране.

Кметът допълни: “Категорично заявявам за пореден път пред вас, че аз като кмет никога и по никакъв повод няма да допусна строителството на хотел или някакви нови сгради на терена на къпалнята, каквито спекулации чух и каквито продължават да се разпространяват. Това мое решение се споделя напълно и от главния архитект на София – арх. Здравков, което ясно се вижда от издадената виза“.

Фандъкова подчерта, че на 1 февруари, без никакво предупреждение, са изсечени дървета на терена на къпалнята „Мария Луиза“ от собственика на терена. Без да предупреди или да се поинтересува от реда и правилата за каквато и да е дейност на територията на терена, собственикът е прочистил част от имота си, с което си действие бяха провокирани много въпроси и съмнения. Фандъкова подчерта, че това е грубо и брутално нарушение на правилата, с които се пази и защитава Борисовата градина. Тя допълни, че многократно са уточнявали вида на марка, мястото и на поставяне и начина на информиране на гражданите, когато се извършва подобна дейност в парка, с цел създаване на доверие в работата на екитипе, които поддържат парка.

Нарушителят, който е собственик на дружеството „Парк Мария Луиза“ ще бъде наказан с глоба, която е най-голямата възможна за подобен тип нарушение според Закона за устройство и застрояване на Столична община в размер на 100 000 лв.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *