Модернизират рибарското пристанище в Созопол с европари

г. Автор
рибарското пристанище

След осъществяване този проект ще се разшири капацитетът на лодкостоянката, като местата за рибарски лодки ще се достигнат 154. Срокът за изпълнение на проекта е 30 ноември 2023 година.

С неговото изпълнение ще се ограничи замърсяването на морската вода в района на съоръжението и ще се подобрят условията за разтоварване и първа продажба на риба.

Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев – ръководител на Управляващият орган на Програмата за морско дело и рибарство (2014 – 2020 г.), сключи договор заедно с кмета на община Созопол Тихомир Янакиев за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на 750 138 лв. Със средствата по тази програма, община Созопол ще модернизира съществуваща лодкостоянка, съобщиха от земеделското министерство.

Проектното предложение е одобрено по мярка 1.8. „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и лодкостоянки“, сектор „Инвестиции насочени към изграждане и/или модернизация на лодкостоянки“.

Аграрният заместник-министър и кметът на Созопол обсъдиха предвидените дейности по проекта, които включват подмяна на обслужващия лодкостоянката кран, ремонт на съществуващи хелинги, изграждане на видеонаблюдение. Ще се обнови също настилката и озеленяването в района на бреговото съоръжение.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *