Най-привлекателните градове за инвеститорите

г. Автор

Инвеститорите винаги са разглеждали пазара за недвижими имоти като един от най-стабилните и сигурни по отношение съхранение на богатство.

Това показва в изследване на компанията Wiener Komforwohnungen, направено по поръчка на Института за изследване на общественото мнение Kantar. В него участие са взели предприемачи от Великобритания, Германия, Австрия и Швейцария.

Около 40% от инвеститорите определят Лондон за най-привлекателният град за покупка на имот. Второто място е за Берлин с 35%, а на трета позиция с 23% е посочена Виена.

Независимо от пандемията, 63% от предприемачите заявяват, че не възнамеряват да променят инвестиционното си поведение или да преразпределят средства в своя портфейл и само 8% планират да пренасочат част от средствата си в търговски имоти. За повечето респонденти – 88%, от решаващо значение за избор на имот е местоположението.

„Високият процент на търсене на жилища и строителството в големи европейски градове осигурява на инвеститорите сигурност и изгодно вложение на финансовите им ресурси, особено в несигурни времена“, казва директорът на Wiener Komforwohnungen Александър Финстер. Според него, в близките години, районите до големите градове ще привличат още повече вниманието на инвеститорите и строителните предприемачи. „Потенциалът за ръст и усвояване на градските центрове е изчерпан, поради това търсенето се измества към предградията на големите градове и то тези с добра инфраструктура“, допълва Финстер.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *