Най-тънкият небостъргач в света е завършен

г. Автор
Най-тънкият небостъргач

Архитектурното чудо се намира в Ню Йорк и е с височина 435 метра.

Небостъргачът се намира на ул. Billionaires’ Row в Манхатън и със своята височина от 435 метра е втората най-висока сграда в Западното полукълбо. Удивителното в него е съотношението височина към ширина, което е 24:1.

Супер високият небостъргач е едновременно най-тънкият в света и вторият по височина в Западното полукълбо.

Кулата бе изцяло завършена миналата седмица и дори бе обявено, че е готова да посрещне своите първи обитатели.

Най-тънкият небостъргач

Строителството на новото чудо в архитектурата започна през 2013 г., но то бе прекратено през 2017 г., поради недостиг на финансови средства. По-късно работата бе възстановена и към днешна дата гордо се издига в Ню Йорк.

За достигане на футуристичната височина и тънкото тяло, кулата  е изградена от бетон с най-високата якост в света. Побира само по едно жилище на етаж, което в сравнение с останалите небостъргачи, които достигат до 60 е истинско  чудо в строителството.

Директорът на архитектурната компания коментира: „Всички предубеждения, които нашият екип имаше за небостъргачите в Ню Йорк, бяха заменени с възможността да направим нещо, което не е правено преди“.

Сградата се стеснява до плосък ръб на върха си. Източната и западната му фасади са облицовани с теракотени плочки с бронзови акценти, докато стъклените са обърнати към Централния парк на север и Долен Манхатън на юг.

Най-тънкият небостъргач

Освен впечатляващ екстериор, сградата се гордее и с уникален интериор и 25-метров плувен басейн, луксозни удобства като самостоятелни трапезарии и фитнес центрове.

Всеки посетител на Ню Йорк вече ще бъде свидетел на тази нова любопитна порода, тънка като молив кула. Издигаща се на силуета на Манхатън, тя изглежда се противопоставя на гравитацията.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *