Най-висок ръст на цените на луксозните имоти бележи Дубай

г. Автор
луксозните имоти

Луксозните имоти поскъпват най-много в Дубай. Това става ясно от класация на международна консултантска компания на градовете с най-голям ръст на цените на луксозните имоти.

В Дубай ръстът на цените в луксозния сегмент от пазара на имоти е с над 48 на сто за година. А спрямо пандемията през 2020 г. поскъпването в Дубай е над три пъти.

На второ място по повишение на цените на луксозните имоти се нарежда Токио с годишен ръст от 26%, а на трето място е Манила с близо 20 на сто. Останалите градове в топ 10 на класацията са Маями, Шанхай, Мумбай, Мадрид, Найроби, Лисабон и Банкок.

Ръстът на цените на луксозните имоти се обуславят от силното търсене, слабото предлагане на ново строителство и продължаващото завръщане на служители в офисите в градовете, коментират от консултантската компания.

В градовете по света има различни фактори, които оказват влияние върху търсенето и съответно върху цените на луксозните имоти. Например в Манхатън голяма част от служителите се връщат в офисите, което води до повишаване на търсенето на жилища. В САЩ има и чувствителна промяна в търсенето от западните към източните райони на страната, като редица заможни семейства напускат Калифорния. Тази промяна е благоприятна за пазара на имоти в Маями или големите градове в щата Тексас и не толкова за Ню Йорк.

В Сингапур пазарът на луксозни имоти до голяма степен се влияе от притока на чужденци. Подобна е ситуацията и в Лондон. В централната част на Лондон над половината от всички сделки с луксозни имоти са с пари в брой.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *