Нарушения при строителството в София

1г. Автор
строителство

Миналия месец са извършени над 200 проверки и са наложени десет акта на фирми със санкции до 20 хил. лв.

Районите „Витоша“, „Лозенец“, „Сердика“, „Овча купел“, „Подуяне“ и „Триадица“ са с най-много нарушения на строителните обекти в София през юли, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Миналия месец Столичен инспекторат е извършил над 200 проверки на строителни обекти. Инспекторите следят за изпълнение на разпоредбите в Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на територията на Столична община.

Едни от най-честите нарушения при проверките, които констатират инспекторите и налагат санкции, са липса на устройство за измиване на ходовата част на строителната техника, която излиза от обекта, липса на плътна или частично изградена строителна ограда, разполагане на строителни материали на общински площи без разрешение, неправомерно разполагане на техника или материали на тротоари и други общински площи, както и за замърсяване на пространството около обекта.

При направените 219 проверки за миналия месец са съставени 19 актове за установяване на административно нарушение на технически ръководители на строежи, като санкциите стигат до 5000 лева.

Наложени са и 10 акта на фирми със санкции до 20 хил. лева на основание Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столичната община.

Изпратени са покани на още 22 фирми, които за допуснати нарушения ще получат актове.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Коментари от “Нарушения при строителството в София

 1. Позициониране на сграда в строеж в Социални мрежи
  Месечен абонамент: 76.00 лева.
  Публикуване на информация за строежа, за продажба на апартаменти, гаражи, офиси и магазини в сградата.
  + Добавяне на снимки и видео, на етапите на строителство, на адреса в Гугъл Карти.
  + Добавяне на марка и лого на строителя, визитка на отдел продажби, телефони и поща за контакт.
  #facebook #twitter #instagram #pinterest #linkedin #youtube #businessgoogle #маркетинг #строителство #София #Лозенец #Хладилника #Център #НАСП #сгради #строежи #местоположение
  Телефон за контакт: 0895417497

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *