Нова спортна зала ще бъде построена в столичния район Слатина

г. Автор
спортна зала

Това е поредната стъпка от изпълнение на Програмата за спортни обекти, чрез която с помощта на публично-частно партньорство, се развива спорта в столицата. Това  съобщиха от пресцентъра на общината.

Залата ще предоставя възможност да се провеждат и игри по волейбол, бадминтон, тенис и други. Планува се да бъдат изградени и няколко по-малки зали за други спортове – обща физическа подготовка, бокс, борба, йога, пилатес, както и съвременна фитнес зала и четири броя скуош игрища. Предвидени са и три игрища на открито – основно, комбиниращо в себе си възможностите за баскетбол, волейбол.

Спортното съоръжение ще бъде построено върху 6 702 кв. м. разгъната общинска площ, а инвестицията, която от Баскетболния клуб „Буба баскет“ ще направят, след спечелен конкурс, е в размер на над 13 млн. лева с ДДС. Срокът за право на строеж е до 30 години, като след изтичането му, залата става изцяло собственост на Столичната община.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев коментира, че съгласно изискванията на общината, 20 часа седмично ще бъде безплатното ползване на залата от ученици и граждани, а близо 100 часа седмично ще бъде безплатно ползване на многофункционалното игрище. Безспорно, залата в Слатина е най-големият спортен обект, който ще бъде изграден на територията на София в последните години. Това е една от най-значимата част от нашата спортна програма, по която вече се изграждат още четири съоръжения в Люлин, Лозенец и Горубляне. Така общо в петте обекта гражданите ще имат възможност да ползват  близо 200 часа седмично безплатно, посочват още от общинския пресцентър.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *