Пловдив става строителна площадка от зали и стадиони

г. Автор
пловдив

В края на мандата си кметът Иван Тотев направи „първи копки“ за старт на строителните дейности на Спортна зала „Дунав“ и олимпийския плувен комплекс „Младост“.

Реализацията на двата проекта е на стойност близо 17 млн. лв.
Освен тези два големи проекта, в инвестиционната програма на община Пловдив са заложени и ремонт на стадион „Пловдив“ и втория гребен канал. Въпросът, който стои на дневен ред е за осигуряване на финансирането, тъй като изпълнителите са избрани, а договорите са подписани.
Както в. Марица писа вече, според новоизбрания кмет Здравко Димитров Пловдив няма тежки проблеми с липсваща спортна база, по-скоро с мениджмънта и поддържането на съществуващата. Но въпреки това, средствата трябва да бъдат осигурени.
Извън разходите за реализацията на спортната зала и плувният комплекс, община Пловдив ще трябва да плати и 1 354 000 лв. за имот, който попада в зоната на парк „Отдих и култура“, собственост на фирма „Пловдив Рийч“ ЕООД. Въпросният частен парцел се намира в територията, където започна изграждането на втория гребен канал.
Можем да заключим, че град Пловдив се нуждае от тези обекти и трябва да обогатява базата си, но и от екип, който да ги ръководи и менажира добре, не само за да не натежават на бюджета, но и да бъдат в услуга на спортната общественост, гражданите и гостите на Пловдив.
Новоизбраното общинско ръководство трябва да контролира изпълненията на проекта, за да се спазват всички срокове и в крайна сметка те да бъдат реализирани успешно.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *