Предстои разширяване на столичния Околовръстен път от бул. „България“ до АМ „Струма“

г. Автор
Околовръстен път

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова и кметът на София Васил Терзиев обсъдиха необходимите действия във връзка с разширяването на столичния околовръстен път между бул. „България“ и АМ „Струма“.

Министър Коритарова сподели, че: „Темата е важна и за МРРБ, и за Столична община и ми се иска в макар и краткия хоризонт на служебния кабинет да сме дали старт на същинската работа по проектиране и изграждане на последния участък от околовръстния път, който е толкова важен за града“.

Коритарова допълни, че вече има готовност да стартират процедурите, като градоустройството в частта, през която минава трасето трябва да бъде съвместно обсъдено и с Агенция „Пътна инфраструктура“ и Столична община.

За да се разгледат внимателно всички варианти за разширяването на пътя ще бъде сформирана междуведомствена работна група. За трасето, което е единственото останало немодернизирано от околовръстното шосе, има изработени два варианта – от Столична община и от представители на Сдружение „За Княжево“.

Кметът Терзиев каза, че за него е изключително важна свързаността и постави въпроса за безконфликтното пресичане на Столичния околовръстен път в района на Казичене от пешеходци, така че да не се затруднява движението на автомобили.

По време на срещата бяха подписани и общо 12 споразумения за обекти на стойност близо 2 млн. лв. До момента МРРБ и Столична община са сключили други 19 споразумения на обща стойност 50,5 млн. лв. Очаква се до края на месеца общината да подаде и останалите за финансиране от бюджета обекти.

Бе обърнато внимание и на проектите за повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради. Очаква се до една година от подписването на споразуменията, да бъдат сключени и договорите с изпълнители, а строителните дейности да бъдат приключени до края на 2025 г.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *