Приеха съдебно-техническата експертиза по делото за строителство на Алепу

г. Автор
Алепу

Назначената съдебно-техническата експертиза по делото за строителство в защитена местност Алепу беше приета  на заседание на бургаския административен съд.

До десет дни страните имат възможност да представят писмени становища по нея. Приключи срокът за събиране на доказателства. Делото е образувано по протест на бургаската окръжна прокуратура, според която разрешението за строеж трябва да бъде обявено за нищожно.

Двете вещи лица, изготвили експертизата, инж. Димитрина Стоянова и арх. Веселина Драганова при разпита изясниха, че са издадени две разрешителни за строеж на Алепу. Те са съвсем различни. Първото е само за укрепване на свлачището, а второто е и за конструкция, която може да стане част от комплекс. То обхваща по-голям площ и обем.

От прокуратурата съобщиха, че поддържат първоначалната си теза, а защитата отново изрази позиция, че протестът на обвинението е недопустим и неоснователен.

Няма нищо ново за никого в експертизата. Това съобщи след заседанието адвокат Юрий Бошнаков, процесуален представител на главния архитект на община Созопол.

„Включително и за прокуратурата, тъй като са прочели внимателно проектите и обяснителните записки към тях, са били наясно, че става въпрос за две коренно различни разрешения за строеж и два коренно различни строежа. С различен обем, който е много по-голям, като конструкция, материали, нужда от одобряване на съответните части към инвестиционния проект в ползва на разрешение за строеж №100, което е оспореното разрешение.

Няма нарушения при издаването му. Не се и установиха в хода на делото, което е по-важно.“ – коментира още адвокатът.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *