Приемането на ПУП на Борисовата ще пресече намеренията за СПА и хотел на „Мария Луиза“

г. Автор
Борисовата градина

Председателят на екокомисията към Софийски общински съвет-Лорита Радева сподели пред bgonair.bg, че процесът на реституиране на зелени площи в междублоковите пространства се нуждае от сериозен анализ.

Според нея всеки казус трябва да бъде проверяван по отделно, един по един, тъй като се създава напрежение. Такива случаи имаше при бл. 61 и 68 по ул. „Андрей Ляпчев“ в Младост, в Обеля и бл. 320 в Младост 3. Председателят на еко комисията коментира, че това не са единствените терени, по които работи групата.

Скоро стана ясно, че работната група е постигнала споразумение със собствениците на имот до бл. 401 за замяна, тъй като преди няколко месеца имаше гражданско недоволство.

Кметът на Столична община – Йорданка Фандъкова пожела да се изяснят всички процедури, за да се постигне съгласие по всички точки, така че жителите в конфликтните зони да получат зелени пространства.

Радева заяви, че разбирането на кмета на София е, че трябва да се работи по всеки случай конкретно, паралелно с инвеститорите и самите собственици на имоти. Допълни, че „Подробният устройствен план на Борисовата градина е като закон за тази територия и определя правилата, какво се случва там“. Коментира още, че не искат да се променя парка в столицата, а да се възстановяват неговите функции, като възстановяване на къпалнята „Мария Луиза“, Трите дансинга и други обекти.

Ако при приемането на ПУП на Борисовата градина се подчертае, че на това място ще има само къпалня и нищо друго, тогава се пресичат намеренията и възможностите, с които е приватизирана. Няма да може да се строи СПА комплекс, хотел и пр. По този начин се елиминират всички следващи инвестиционни намерения.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *