Пропадна участък от релсовия път на метрото

г. Автор
метрото

Временно е спряно движението на метрото между метростанция „Театрална“ и метростанция „Хаджи Димитър“ от третата метролиния поради технически причини. Това съобщиха от Столична община.

Причините са пропадане на релсовия път в участъка, който се движи под реката. Пропадналият релсов път се намира по-близо до метростанция „Хаджи Димитър“ и е с дължина около 20 метра.

Докато се отстрани деформацията на пътя, метрото ще се движи до станция „Театрална“ и ще обръща там, а не на станция „Хаджи Димитър“, както обикновено.

Вероятно става дума за повдигане или разместване на релсовия път, обясни шефът на столичното метро инж. Братоев. Ремонтът ще отнеме около седмица, съобщи още той.

Дотогава за обслужване на пътниците се осигуряват автобуси, които ще се движат в участъка с маршрут: от спирка „Театър София“ на ул.“Професор М. Бичев“, по бул. „Данаил Николаев“, гара „Подуене“, по ул.“Боян Магесник“, под жп. моста гара Подуене, по ул.“Ал. Екзарх“, по ул. „Тодорини кукли“, по бул. „Владимир Вазов“ до автобусна спирка метростанция „Хаджи Димитър“, по ул. „Черковна“, надясно по бул. „Мадрид“ и до спирка „Театър София“ на ул. „Проф. М.Бичев“. Автобусите ще спират и на спирка ул. „Тодорини кукли“ по линия 120 в посока бул. „Вл.Вазов“.

Преди около десетина дни таванът на метростанция „Хаджи Димитър“ протече след дъждове в София. Бяха публикувани снимки, от които се виждаше, че водата в коридора за пътниците се събира с кофи. През октомври течове бяха забелязани и на други станции по новооткрития метродиаметър.

Третият лъч на метрото бе пуснат в експлоатация през август миналата година. Осемкилометровият участък свързва жк „Красно село“ с ж.к.“Хаджи Димитър“и включва станциите „Красно село“, „Бул. България“, „Медицински университет“, „НДК 2“, „Патриарх Евтимий“, „Орлов мост“, „Театрална“ и „Хаджи Димитър“.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *