Районите с развита инфраструктура чертаят новият облик на София

г. Автор
Голям инвеститорски интерес към м. „Къро“ в столицата

Свободните терени в местността около терените на „Левски В“ и „Левски Г“, както и районът около разширението на южната дъга на околовръстното, вече са забелязани от големи строителни компании.

Едно от доказателствата, че удобните пътни връзки и метрото, развиват района и заселването, е интересът именно в тези петна, които започват да се застрояват. Пример можем да дадем именно с районите на „Левски В“ и „Левски Г“, които до момента, преди започването на лъч от метрото, се заобикаляха от строителните предприемачи. В момента очакванията са, че метрото ще бъде готово до 2025 г. и интересът към застрояване се засилва стремглаво.

Справка показва, че от началото на 2019 г. са издадени 90 разрешения за строеж в този район, което е показателно, че подземния и надземен транспорт играят съществена роля за строителните инвестиции. От тези 90 разрешения, 8 са за изграждането на средни и големи жилищни сгради с магазини. И това се отнася само за „Левски В“ и „Левски Г“. За „Сухата река“ и „Хаджи Димитър“ разрешителните са дори два пъти повече.

Тази тенденция се наблюдава и в други квартали на София. Третата линия на метрото предвижда 6 км трасе и нови 6 станции през район „Слатина“. Тя ще минава през местността „Къро“, която се очаква да се окаже много апетитно място за строителни инвестиции. За момента там са застроени само терените с лице към „Цариградско шосе“, но отзад, където е кв. „Полигона“ и същинската част на местността „Къро“, има много празни терени, към които със сигурност ще има голям интерес, тъй като по принцип търсенето на жилища в момента е много голямо.

Друга част на София, която също може да се превърне в хит сред строителите, са районите на запад и югозапад от околовръстното. До голяма степен заселването на тези райони е свързано с разширението на линията от бизнес парка до началната станция на Симеоновския лифт.

Въпреки интензивното строителство, има и райони, които не могат да бъдат застроявани, поради изчерпаната инфраструктура. Така, че нейното развитие е една от предпоставките за интерес към терена и обособяването на нови жилищни квартали.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *