Ръст в цените на имоти в Бургас

г. Автор
бургас

Цените на имотите в Бургас отбелязват ръст нагоре с около 3- 5%. Търсенето в момента е много по-голямо от предлагането.

Купувачите са бургазлии, които искат да вложат спестяванията си в най-сигурното по време на криза – недвижим имот. Правят го като инвестиция за децата си или с идеята да отдават квартира под наем за туристи през лятния сезон.

Другата група купувачи са от вътрешността на страната, избрали морския град заради повече възможности за работа, туризма и морето.

Двустайните и тристайни апартаменти са най-търсени, коментират брокери. Купувачите обаче искат светли сгради, ново строителство и предпочитат районите в центъра на Бургас или жк “Лазур”, който е най-близо до морето.

Най-евтиният апартамент с квадратура от 46 квадрата се предлага в баровския квартал “Сарафово” за 27 300 евро и е еднопространствен. В същото време жилище от 50 квадрата на първия етаж в центъра на Бургас се продава за 95 000 евро.

Предлагането на хубави апартаменти е кът. Наскоро двустаен суперлукс, до морето, бил продаден дори за 100 000 евро. Тристайните жилища вървят около 1200 евро на квадрат, ако са нови, светли и близо до училище или детска градина.

Големите четиристайни жилища в широк център, които обаче се нуждаят от основен ремонт, вървят по 80-82 000 евро. Продължава тенденцията млади семейства да търсят луксозни имоти в близките села. Прогнозите на брокерите са цените на имоти край морето да скочат още, особено с наближаване на летния сезон.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *