Рекордни инвестиции в бизнес имоти

г. Автор
бизнес имоти

Интересът към инвестиции в бизнес имоти по света се повиши. Това става ясно от доклад на международна консултантска компания.

Вложенията в бизнес имоти през настоящата година достигат исторически рекорд. Причината за това е, че след като ограниченията заради пандемията останаха в историята инвеститорите виждат голям потенциал за покачване на цените на бизнес имотите.

Рекордните инвестиции се дължат на възстановяването на сектори, които пострадаха по време на пандемията от COVID-19. Офиси, хотели и търговски площи отчитат ръст на привлечените капитали. “Сега явно има данни за подобряване на нагласите сред инвеститорите към тези сектори и оперативната несигурност намалява”, коментира Шон Коглан, глобален ръководител на анализите на капиталовите пазари и стратегии в консултантската компания.

Редица компании искат да съкратят веригите на доставки и да доближат или да върнат в родината производствени мощности. Това също води до ръст на търсенето на бизнес имоти в Европа и САЩ. Инвеститорите са съсредоточени върху откриването на добри възможности и виждаме, че вложенията в офиси са точно това, коментират от консултантската компания.

Сходно е доверието на инвеститорите и към търговските площи и хотелите. Обемите от инвестиции в търговски площи в света са близо два пъти повече спрямо миналата година, а вложенията в хотели нарастват със 127%.

“Технологичните компании продължават да са голям двигател на търсенето на офис площи, като технологичната индустрия има най-големия дял от наетите площи в САЩ”, казва Матю Маколи, директор на глобалните анализи в консултантската компания.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *