Резиденция в Австралия, проектирана от български архитект се продава за 1.5 млн.долара

г. Автор
резиденция Floreat

 Проектираната от покойния вече, български архитект – Иван Иванов (Ivan Ivanoff), резиденция Floreat, разположена на девет километра от Пърт, Австралия, бе обявена за продажба за първи път от 60 години насам.

Построена през далечната 1959 г., резиденцията е в типичният бруталистки Иванов стил, микс от камък, стъкло, бетон и дърво. Дворът, обърнат на север е с площ 857 кв. м.

Популярният български архитект е с известен с няколко безценни архитектурни проекта, които могат да бъдат видяни във Флореат, Дианела и Сити Бийч. Неговият бруталистки стил се отличава с бетонната зидария, използване на дърво и други характерни за него елементи, като футуристично изглеждащи пощенски кутии.

резиденция Floreat

Тамара Клег, дъщеря на собственичката, споделя, че продава семейното жилище със смесени чувства, тъй като пази специални спомени, свързани с коледните празненства на семейството, на които е присъствал и самия архитект Иванов.

„Покойният ми баща беше българин. С Иван Иваноф бяха добри приятели. Срещнали са се в Германия, след което са заминали заедно за Австралия“, допълва Рита Тошков.

Консултантът по недвижими имоти Емили Хискинс разказва,че интересът към Резиденция Floreat е огромен заради историческата стойност и връзката на имота със 70-те години на миналия век, когато се е експериментирало изключително много с нови стилове и материали.

„Къщата е много оригинална и не подхожда на съвременните семейства заради начина, по който живеем днес. Ще има нуждае от някаква модификация. Хората, които са я виждали са изумени от девственото ѝ състояние. Продажната цена на ценния имот е 1,5 млн. австралийски долара. Къщата наистина впечатлява от пръв поглед, дори и с различната пощенска кутия, която посреща всеки още отвън.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *