Руски милиардер реконструира гръцки остров

г. Автор
остров Скорпиос

Дмитрий Ръболовлев обожава остров Скорпиос и без да се замисли го определя като Рая на Земята. Наскоро там неговата дъщеря Екатерина направи своята сватба. През последните години тя трескаво реконструира острова.

Новият проект на остров Скорпиос е на стойност 120 млн. EUR. Той ще  включва 12 вили с 48 спални.

Основната идея на проекта е максимално да се използва естествения релеф на острова. Предвидено е в комплекса да има тенис корт, поле за голф, SPA, ресторанти, изложбени зали, площадка за хеликоптер и пристанище за яхти. Това ще е първият луксозен жилищен комплекс за почивка на средиземноморския остров.

Още през 60-те години на миналия век гръцкият предприемач Аристотел Онасис купува остров Скорпиос и го озеленява с 200 различни вида дървета, пренесъл е пясък за плажа и е построил вила в южната част на острова. Заедно с примата Мария Калас е прекарвал много време на острова.През 1968 г. Онасис сключва брак с Жаклин Кедени и именно Скорпиос е било мястото, където са се крили от папариците.

След смъртта на Онасис дъщерите му преценяват, че не могат да се грижат за големи остров и го продават на Ръболовлев за близо 100 млн. USD.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *