SAINT-GOBAIN WEBER представи първата в света напълно рециклируема топлоизолационна система

г. Автор
топлоизолационна система

Иновационната  топлоизолационна система включва специален разделителен слой със стъклотекстилна армировъчна мрежа.

Saint-Gobain Weber представи webertherm circle – първата напълно рециклируема външна топлоизолационна система (ETICS).

Тя дава възможност съставните ѝ компоненти да бъдат разделени според типа им, след което да бъдат рециклирани или използвани повторно. Нулевите отпадъци при използването ѝ създават нови възможности за строителни дейности, при които се пестят ресурси с грижа за природата. През целия експлоатационен живот на сградата, системата покрива необходимите стандарти по отношение на издръжливост и стабилност, както всяка друга weber топлоизолационна система.

Всяка година в България за направата на топлоизолационни системи се влагат големи количества строителни материали. След време те се превръщат в отпадък, тъй като се използват само по веднъж. Това се дължи на факта, че различните компоненти обикновено не се изхвърлят разделно след демонтажа и по този начин се ограничава повторната им употреба в строителството. Този тип на работа е финансово необоснован и предизвиква много въпроси по отношение на екологичния ефект. В допълнение, предвид изискванията за енергийна ефективност на сградите, въпросът с оползотворяването на отпадъка при реновирането на фасадите става все по-важен.

В Германия, например, за строителни дейности се изразходват около 5 млн. куб.м. изолационни материали и 100 млн. тона пясък голяма част, от които не могат да бъдат вложени в нов строителен процес. Затова Saint-Gobain Weber в Германия разработи системата webertherm circle, която има потенциал да се справи изцяло с това предизвикателство.

• Разделянето по тип и вид на различните елементи в системата, става възможно благодарение на специален разделителен слой с вградена стъклотекстилна армировъчна мрежа.

webertherm circle е изцяло минерална, премиум топлоизолационна система. Благодарение на специалния разделителен слой, съдържащ стъклотекстилна армировъчна мрежа, по време на демонтажа системата позволява различните ѝ пластове лесно да бъдат разделени един от друг. Така изолационният материал, дюбелите и повърхностния защитен слой се отделят от дебелослойна шпакловка и лепило-шпакловъчната смес, което позволява да се рециклират или използват повторно. По време на целия експлоатационен живот на сградата, системата покрива високите изисквания и всички европейски стандарти по отношение на издръжливост и стабилност, както всяка друга weber топлоизолационна система.

Изцяло минерална висококачествена топлоизолационна система

В допълнение към възможността за рециклиране, системата webertherm circle предлага всички характеристики на най-високия клас системи за топлоизолация.

Благодарение на качеството на минералната вата и изключително издръжливия, дебел слой мазилка, тя се отличава с:

• отворена дифузия – силно паропропусклива, в резултат на което не се задържа влага;
• отлична топло- и звукоизолация;
• негоримост.

Повърхностното покритие с висококачествена минерална фасадна мазилка ефективно предпазва от замърсяване, причинено от развитие на микроорганизми и предоставя неограничени възможности за дизайнерски решения.

топлоизолационна система

webertherm circle е последно поколение топлоизолационна система, резултат от години проучвания и многобройни тестове. Тя е решение, предпочитано от всеки отговорен инвеститор и проектант, който търси високи експлоатационни качества, с грижа за околната среда.

За Saint-Gobain Weber в България

Weber е част от групата Saint-Gobain и оперира на българския пазар от 2001 г. Компанията е лидер на пазара с производството на иновативни и лесни за употреба продукти в областта на фасадните решения и интегрираните топлоизолационни системи, системи за полагане на плочки, индустриални подове и технически разтвори. В световен мащаб, Weber присъства в 63 държави и има над 10 000 служителя. Saint-Gobain Weber в България разполага с два завода на територията на страната.

“We care” е водещият слоган, отличителен белег и ангажимент, който ръководи компанията Weber във всяко нейно действие. „We care“ представя обещанието на компанията, че продуктите произведени от нея са създадени с грижа за сигурността и комфорта на всички, които проектират, произвеждат, строят и живеят в построените сгради. Ние от Weber вярваме, че най-важното в строителния бранш е да работиш с грижа за хората и тяхната среда.
Повече за компанията можете да научите от интернет-страницата ни bg.weber, както и като ни последвате във Facebook и Instagram.

За групата Saint-Gobain

Saint-Gobain проектира, произвежда и дистрибутира материали и решения, които са ключови за качеството на живот и бъдещето на всеки от нас. Те са навсякъде в нашите домове и ежедневие, като ни осигуряват комфорт и сигурност. В световен мащаб, компанията е лидер в устойчивото строителство с €41.8 млрд. продажби през 2018 г., присъствие в над 68 държави и повече от 180 000 служители.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *