Сараево строи 40-етажна кула

г. Автор
Сараево
Новината бе съобщена лично от кмета на община Нови град в Сараево

За изграждането на 40-етажния Конгресен център, кметът на община Нови град в Сараево – Семир Ефендич съобщи, че скоро ще бъде обявен международен търг.

Стойносттта на проекта е 300-400 милиона конвертируеми марки, което е между 154 и 205 милиона евро, съобщава информационният сайт „Кликс“.

Мащабният проект за изграждането на Конгресен център бе одобрен още през 2016 г. от община Нови град, но поради административни проблеми, реализацията му постоянно бе отлагана.

Ако се намери потенциален инвеститор Сараево ще може да се похвали с първата си 40-етажна кула с няколко многофункционални зали, концертна зала за 1000 души публика, модерен киносалон и различни зали за културни събития, изложби и бизнес срещи.

Районът около новия комплекс, в който ще бъде ситуиран и пресцентър, ще бъде облагороден с площад и нова пешеходна зона.

В сравнение с един от най-известните в света небостъргачи – Бурдж Халифа в Дубай, който е вико 828 м., кулата в Сараево е с минималистични размери, но предвид икономическото състояние на страната, в сравнение с това на Дубай, изграждането на новия Конгресен център е сериозна стъпка напред.

Босна и Херцеговина са част и от друг стратегически важен инфраструктурен проект. В края на миналата година бе направена първа копка за строежа на магистрала от сръбската столица Белград до Сараево, чието изграждане бе описано като синоним на цивилизацията и живота.Сараево строи 40-етажна кула Новината бе съобщена от лично от кмета на община Нови град в Сараево За изграждането на 40-етажния Конгресен център, кметът на община Нови град в Сараево – Семир Ефендич съобщи, че скоро ще бъде обявен международен търг. Стойносттта на проекта е 300-400 милиона конвертируеми марки, което е между 154 и 205 милиона евро, съобщава информационният сайт „Кликс“. Мащабният проект за изграждането на Конгресен център бе одобрен още през 2016 г. от община Нови град, но поради административни проблеми, реализацията му постоянно бе отлагана. Ако се намери потенциален инвеститор Сараево ще може да се похвали с първата си 40-етажна кула с няколко многофункционални зали, концертна зала за 1000 души публика, модерен киносалон и различни зали за културни събития, изложби и бизнес срещи. Районът около новия комплекс, в който ще бъде ситуиран и пресцентър, ще бъде облагороден с площад и нова пешеходна зона. В сравнение с един от най-известните в света небостъргачи – Бурдж Халифа в Дубай, който е вико 828 м., кулата в Сараево е с минималистични размери, но предвид икономическото състояние на страната, в сравнение с това на Дубай, изграждането на новия Конгресен център е сериозна стъпка напред.
Босна и Херцеговина са част и от друг стратегически важен инфраструктурен проект. В края на миналата година бе направена първа копка за строежа на магистрала от сръбската столица Белград до Сараево, чието изграждане бе описано като синоним на цивилизацията и живота.

 
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *