Серията CAPAGEO на Саparol с два нови продукта

г. Автор

Серията от продукти CAPAGEO на CAPAROL, за чието производство се пестят ценни природни ресурси, се разширява с два нови продукта.

С продуктите UniversalLasurGeo и PlantaGeo продуктовата линията CapaGeo разширява своето портфолио. Както при цялата продуктова гама на CapaGeo, изкопаемите суровини, като суров петрол или природен газ, се заменят с възобновяеми суровини.

Caparol UniversalLasurGeo е първият лазурен лак на Caparol, който използва свързващо вещество на основата на масло от камелина.

Отглеждането на камелина е изключително устойчиво, укрепва биологичното разнообразие и предлага осезаеми ползи за нашата екосистема. Камелина се отглежда на вече почистени полета от грах. Смесеното отглеждане не изисква допълнителна обработваема земя, а земеделските производители постигат по-високи доходи.

Характеристики на Caparol UniversalLasurGeo:

• алкидна основа;
• за всички дървени компоненти;
• висока UV защита;
• с хидроперлен ефект: силно водоотблъскващ ефект, при който водата стои на капчици.

Caparol PlantaGeo се произвежда с картофено нишесте, модифицирано като свързващо вещество. Използваното до момента напълно синтетично свързващо вещество, е пропорционално заменено от модифицираното картофено нишесте.
То се произвежда от остатъците при производство на пържени картофи или чипс. По време на производствения процес картофите се обелват и измиват. При измиването във водата се отделя скорбяла, която се използва като изходен материал за новото свързващо вещество.Caparol е единственият производител на бои в Германия, който е успял да произведе висококачествено свързващо вещество от натурални суровини.

Характеристики на Caparol PlantaGeo:

• боя за интериора на основата на растителни суровини;
• много добра покривност;
• матова повърхност;
• минимизирано съдържание на емисии и без разтворители.

Посетете шоурума на Сараrol, за да видите иновативните продукти и системи, които компанията предлага. За допълнителни запитвания може да използвате контактната ни форма, а за повече вдъхновения и новини може да посетите фeйсбук страницата на компанията.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *