Ще се изненадате какви неща могат да свалят цената на имота

г. Автор
имота

Разнообразни и различни са факторите, които влияят върху ценообразуването на един имот. Това могат да бъдат местоположение, етаж, състояние на имота, гледка, площ, вложени материали и пр.

Има и косвени фактори, които могат да са фактор за цената на имота. Затова ако срещате трудност при продажбата на имот се замислете дали няма някой изненадващи за вас причини за това.

Лоши съседи

Ако вие и вашите съседи не поддържате общите части  в отлично състояние, това неизменно ще окаже влияние върху купувача. Ако по време на огледа в съседния апартамент е шумно или музаката, идваща от съседния апартамент е силна, това също ще направи лошо впечатление на вашите потенциални купувачи. Вероятността да поискат да свалите от цената е голяма, така че лошите съседи косвено могат да повлияят върху цената на вашия имот.


Лош външен вид

Външният вид е първото нещо, което вашите клиенти ще забележат. Дори в имота да сте направили ремонт, всичко да е чисто, ново и приветливо, ако отвън имотът е неподържан, това ще повлияе на цената, които ще са готови да заплатят вашите клиенти. Така, че ако фасадата е напукана, с цепнатини и паднала мазилка, ги ремонтирайте. Уверяваме ви, че ремонтът ще ви излезе по-евтино, от колкото загубите, които може да понесете като продажна цена на имота.       

Нужда от сериозни ремонти

Имотът ви е със страхотно местоположение, фасадата е освежена, вътре е направен основен ремонт, но ако съществуват обстоятелства като течащ покрив, проблеми с канализацията, лоша инфраструктура и пр. това може сериозно да повлияе върху ценообразуването на вашето жилище.

Местоположение

Изключително важен фактор за всеки дом е близостта му с центъра, болницата, големите магазини, пазара, търговските вериги, детските градини и училищата, обществения транспорт. Ако имотът ви не се намира близо до обекти от социално значение, цената му може да падне. От друга страна цената също рязко може да се понижи ако е близо до центрове за бездомни или наркозависими, електроцентрали, казина, погребални агенции, гробища и пр.

Паркомясто

Изключително важен елемент за всяко жилище е наличието или липсата на паркомясто. Ако такова липсва и вашият купувач знае, че всеки ден ще търси къде да паркира своя автомобил, това определено ще повлияе върху намеренията му за покупка и ценообразуването на вашия имот.

Ще се изненадате какви неща могат да свалят цената на имота Разнообразни и различни са факторите, които влияят върху ценообразуването на един имот. Това могат да бъдат местоположение, етаж, състояние на имота, гледка, площ, вложени материали и пр. Има и косвени фактори, които могат да са фактор за цената на имота. Затова ако срещате трудност при продажбата на имот се замислете дали няма някой изненадващи за вас причини за това.
Лоши съседи Ако вие и вашите съседи не поддържате общите части в отлично състояние, това неизменно ще окаже влияние върху купувача. Ако по време на огледа в съседния апартамент е шумно или музаката, идваща от съседния апартамент е силна, това също ще направи лошо впечатление на вашите потенциални купувачи. Вероятността да поискат да свалите от цената е голяма, така че лошите съседи косвено могат да повлияят върху цената на вашия имот. Лош външен вид Външният вид е първото нещо, което вашите клиенти ще забележат. Дори в имота да сте направили ремонт, всичко да е чисто, ново и приветливо, ако отвън имотът е неподържан, това ще повлияе на цената, които ще са готови да заплатят вашите клиенти. Така, че ако фасадата е напукана, с цепнатини и паднала мазилка, ги ремонтирайте. Уверяваме ви, че ремонтът ще ви излезе по-евтино, от колкото загубите, които може да понесете като продажна цена на имота. Нужда от сериозни ремонти Имотът ви е със страхотно местоположение, фасадата е освежена, вътре е направен основен ремонт, но ако съществуват обстоятелства като течащ покрив, проблеми с канализацията, лоша инфраструктура и пр. това може сериозно да повлияе върху ценообразуването на вашето жилище.

Местоположение Изключително важен фактор за всеки дом е близостта му с центъра, болницата, големите магазини, пазара, търговските вериги, детските градини и училищата, обществения транспорт. Ако имотът ви не се намира близо до обекти от социално значение, цената му може да падне. От друга страна цената също рязко може да се понижи ако е близо до центрове за бездомни или наркозависими, електроцентрали, казина, погребални агенции, гробища и пр. Паркомясто Изключително важен елемент за всяко жилище е наличието или липсата на паркомясто. Ако такова липсва и вашият купувач знае, че всеки ден ще търси къде да паркира своя автомобил, това определено ще повлияе върху намеренията му за покупка и ценообразуването на вашия имот.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *