Столичната улица „Граф Игнатиев“ готова до края на май

г. Автор
ул. Граф Игнатиев

Ремонтът на столичната улица „Граф Игнатиев“ ще бъде завършен до края на месеца. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.


Едновременно с ремонта на „Графа“ трябва да приключи и реконструкцията на прилежащите улици. Ако това обаче не бъде направено до края на май ще влязат в сила глоби на изпълнителя за забавена работа.

„Ако изпълнителят не завърши в срок този етап, съответно подлежи на санкции, които са заложени в договора. Целия етап, който се изпълнява в момента е ул. „Граф Игнатиев“, площад „Славейков“, градинката на „Свети Седмочисленици“, тротоарите на ул. „Паренсов“, участък на „Шишман“, който е ремонтиран, ул. „Солунска“,част от ул. „6-ти септември“, това е цялата зона“, обясни Фандъкова и добави, че след продължителните ремонти по улиците от Зона 2 се оказва, че „Топлофикация“ трябва да подмени тръбопровод, но не се спира срокът на изпълнение на ремонта по ул. „Шишман“. И при некачествено изпълнение от общината  твърдят, че няма да приемат обекта и ще бъдат да налагат глоби.

Ремонтът на „Графа“ започна през май 2018 г. и трябваше да приключи март тази година. Столичната община обаче документира, че има причини за забавянето на реконструкцията с общо 79 дни. Кметството установи, че от 19 декември миналата година до 5 февруари климатичните условия са били лоши и това е наложило спиране на строителните дейности. Освен това фирмата, изпълняваща ремонтите, поиска отсрочка с още 50 дни по същата причина, но за друг период. Строителният надзор на обектите обаче прие само 31 дни.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *