Строителят на „Балкански поток“ изгражда голяма база във Горна Оряховица. Търси работници за газопровода!

г. Автор
балкански поток

Кметът на Община Горна Оряховица – Добромир Добрев съобщи, че италианската фирма, която изгражда трасето на газопровода „Балкански поток“, е избрала Горна Оряховица за своя база. Офисите и техниката на италианската фирма „Бонати“ са разположени в бившето поделение на Транспортни войски в града.

Очаква се до няколко дни да започне и строителството на базата. Италианците трябва да изградят трасето от Летница до Попово до края на месец октомври, но срокът може да претърпи удължаване, поради кризата с COVID-19 и 14 – дневната карантина, която се налага на всички специалисти във фирмата, които ще започнат работа след поне два отрицателни теста.

Италианската фирма „Бонати“ започна кампания за масово набиране на работници от България. Търсят се стотици общи работници и специалисти в различни направления. Работещите по „Балкански поток“ се набират чрез местните дирекции на Бюро по труда, трудови посредници и кметствата в областта. В Бюро по труда в Горна Оряховица са обявени места за 180 общи работници, 100 за заварчици, 40 за багеристи, 20 кранисти и двайсетина за шофьори. Всичко това е за нуждите на „Балкански поток”.

Балкански поток
снимка: infoz.bg

Общата дължина на „Балкански поток“ е около 635 км. до границата ни със Сърбия. Част от тръбите, които ще ползва, са част от съществуваща газова инфраструктура. Трасето ще премине през 11 области и заедно с интерконекторната връзка с Гърция ще гарантира енергийната сигурност на страната.

Кои са „Бонати“?

„Бонати“ участват в изграждането на Трансадриатическият газопровод /ТАР/, който игра една от ключовите роли в осигуряване на дългосрочно разнообразие и сигурност на енергийни доставки в Европа.

Те са сред най-големите изпълнители на проекти за полагане на тръбопроводи по целия свят – в пустини, в планини /до 5000 м. височина/, гори, джунгли, блата и замръзнали степи. Притежават модерен, специализиран парк за строителна техника, прилагат най-модерните технологични решения в областта, включително система за заваряване/.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *