Търси се място за изграждането на втори Хонг Конг

г. Автор
мегаполис

Инвестиционната компания RECAS търси място за строителството на нов мегаполис за онези жители на острова, които искат да го напуснат в разгара на политическите вълнения.

Това ще е мегаполис със собствена социалноикономическа и политическа система, интегрирана в законодателството на държавата, на чиято територия ще бъде изграден. „Искаме да даден възможност на жителите на Хонг Конг да го напуснат, като в същото време запазят досегашния си начин на живот и продължат да градят кариера и семейство в демократична и свободна държава”, казва собственика на компанията Иван Ко в интервю за The Telegraph. За целта Ко е основал нова компания – Victoria Harbour Group. Тя вече търси свободна земя в развитите държави.

Намеренията са теренът да бъде избран още тази година, а строителството да започне най-късно през следващата. Средства за реализирането на проекта вече се събират от инвеститори от Хонг Конг и Силициевата долина. Останалите ще бъдат събирани в етапа на проектиране.

Към момента се водят преговори с правителствата на четири държави, като първата е Ирландия. Първата среща инвеститорите трябваше да проведат през февруари, но тя беше отложена заради карантината.

Половината от новия мегаполис е да бъде заселен с мигранти от Хонг Конг, а другата – от местни жители. Общо те не трябва да надвишават 2 млн. души.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *