В двора на бургаско училище се строи жилищен блок

г. Автор
строеж в училище

Абсурдите в родното строителството са безгранични. У нас е възможно дори да се строи жилищен блок в двора на училище под прозорците на класните стаи.

Става въпрос за бургаското училище „Любен Каравелов“. Родителите се вдигат на протест, съобщи bTV.

Строителният обект е за 6-етажна жилищна сграда. Планът за застрояване в частния терен е отпреди 15 години. От Община Бургас са поискали нов с нужните отстояния от училището.

„Подали сме докладна в общината заради разрушената ограда. Изкопните работи започнаха на 7 май. Бяха ни представени строителното разрешение и проекта“, заяви пред Нова телевизия директорът на ОУ „Любен Каравелов Анета Димова.

„С днешна дата строежът е спрян и там няма да се строи в близост до нашето училище. Първото нарушение, което е допуснала фирмата, това е, че е демонтирала нашата ограда без някой да е разрешил“, обясни зам.-кметът по образованието в Община Бургас Йорданка Анакиева.

Въпреки това, училището осъмна с бележки за организирани протестни действия. Разтревожени родителите разказват, че за два дни първата плоча е била излята. Те са притеснени, че няма достатъчно отстояние от учебното заведение. Сигналната лента, която предупреждава за опасния строеж, се намира в двора на детската площадка – на няколко крачки отстояние от катерушките.

„Това, което се извършва на територията на училището е безобразие. Разрушена е по-голямата част от оградата на училището. Според проекта новият строеж навлиза в парцела на учебното заведение. Проектантите твърдят, че фасадата е калканна. В края на фасадата се намира и единственият авариен изход на училището, който ще бъде запушен“, коментира председателят на училищното настоятелство Ивайло Беловски.

Жителите в квартала също се притесняват заради строежа. Разказват, че в района има презастрояване и условията за паркиране са лоши.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *