Влиза забрана за строителство по черноморските курорти

г. Автор

От днес влиза в сила строителната забрана за повечето курорти по Черноморието.

Докато на юг много хотелиери решиха да ремонтират базите си и се строят нови хотелски комплекси, в курортите край Варна почти няма активно строителство, обектите са по-малко от 10, съобщава бТВ.

Повечето общини по морето въвеждат категорична строителна забрана от 15 май – тя ще е в сила за Шабла, Балчик, „Св. св. Константин и Елена“, „Златни пясъци“, Бяла, Слънчев бряг, Несебър, Царево и Ахтопол. Месец по-късно – от 15 юни, ще влязат в сила ограничения за Лозенец, Синеморец и Резово, а най-късно – от 30 юни, и в Каварна.

Строителните фирми се стремят да оползотворят максимално последните дни за приключване на грубата работа. Пълно със строителни материали и прахоляк е само около единствения по-мащабен строеж на „Златни пясъци“. Фирмите уверяват, че ще спазят срока и ще са абсолютно готови в понеделник.

Влиза забрана за строителство по черноморските курорти

От понеделник има забрана за всички строително-монтажни работи. В курортите няма да се допускат тежка техника и камиони.

„Последните 3-4 години се наблюдават затихващи функции на цялото това строителство и когато има забрана, заповедите просто се спазват стриктно“, коментира Иван Луканов, началник отдел „Строителен контрол“ в община Варна.

Всички незавършени строителни обекти трябва да са старателно обезопасени.

Строителството по Южното Черноморие продължава с пълна сила. И на един от обектите в Слънчев бряг уверяват, че до дни тежката техника ще изчезне. Мащабните строежи са в покрайнините на курортите.

В „Свети Влас“ вече с нетърпение и готовност очакват новите туристи. „Тази година строителните обекти са по-малко, имаме 5 обекта в нашето населено място, хората са предупредени и се надявам всичко да приключи в срок“, каза кметът Иван Николов. Той сподели, че преди години с полиция през нощта са спирали бетоновозите.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *