За трета поредна година се проведе Лятна Академия Лидерите

г. Автор
Лятна Академия Лидерите

Преди три години Hobelix стартира едно много специално тридневно събитие, фокусирано към бъдещите кадри на архитектурата и строителството в България. За поредна година Габрово беше домакин на Лятна Академия Лидерите. В третото издание на формата близо 90 ученици от цялата страна се конкурираха помежду си на различни работни площадки, упражнявайки интересни задачи от строителството.

Целта на проекта – среща на бизнеса и образованието директно на строителната площадка

Мисия на Hobelix е чрез Лятна Академия Лидерите е да мотивира и насърчи младите участници за бъдещо развитие в сферата на строителството.

Лятна Академия Лидерите

16-те отбора бяха съставени от 5 или 6 ученика от различни училища, възраст и паралелки. Те се срещнаха с над 20 експерта, представящи едни от най-големите компании от строителния сектор. Те им предаваха познанията и опита си по време на различните рундове. Някои от тях бяха – тухлена зидария с Wienerberger, монтаж на вертикален и хоризонтален кофраж и изграждане на фасадно скеле с PERI, лепене на керамична мозайка с GP Group, изграждане на армировка за плочи, греди и колони с Хидрострой, монтаж на бетонова настилка със Semmelrock, поставяне на седло и муфа с HTI Bulgaria, шофиране на строителни машини с HalleHaus.

Лятна Академия Лидерите

Традиционно в Лятна Академия Лидерите се включиха и участници от минали сезони.

За тях е отредена специална задача, а именно – да оставят следа от името на проекта след себе си. През 2020 г. те изградиха две човешки фигури, символизиращи нуждата от общуване след Covid-19. Тази година към тях бе построена арт пейка от стоманобетон и дърво със зелено растение, която беше създадена с подкрепата на Главболгарстрой и Титан Златна Панега Цимент.

Лятна Академия Лидерите

В конферентната зала учениците чуха презентация от Schneider Electric на тема „Умни сгради“, гледаха видео за производството на стоманобетонови елементи от Miks-Construction и разбраха как се произвежда цимент от Милен Станоев от Титан Златна Панега.

Голям интерес имаше към представянията на тазгодишните специални гости.

Красимир Георгиев, момчетата от Stray Sheep и Христо Христов споделиха за своите благотворителни и социални инициативи, като дадоха нови умения, знания и доза вдъхновение на участниците. Красимир Георгиев е дългогодишен атлет, който участва в множество екстремни маратони и благотворителни каузи. Борис Бъндев и Александър Малинов са основатели на стартъпа Stray Sheep, който се занимава с превод на жестов език и подобряване живота на глухонемите. Христо Христов пък е спасител на сърца, основател на iHelp България – приложение, изграждащо мрежа за взаимопомощ в спешни ситуации.

Лятна Академия Лидерите

По време на Лятна Академия Лидерите участниците придобиват умения да работят в екип, опознават нови хора със сходни на техните интереси, преодоляват предизвикателства, срещат приятели и се забавляват. Новите умения, които придобиват, имат незаменима стойност за бъдещото им развитие в строителството. Някои от най-активните получават и ценна възможност за стаж и работа още от гимназията.

Лятна Академия Лидерите

Инициативата продължи 3 дни, а финалът се състоя на 04.07.2021г. и включваше множество подаръци и незабравими емоции.

Лятна Академия Лидерите

Проектът бе осъществен с подкрепата на Copycom – партньор в печатната реклама, Barage Group,  Автострой, Ruukki и община Габрово.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *