Започна реконструкцията на ул.“Даме Груев“ в Пловдив

г. Автор
ул."Даме Груев"

В булевард с две платна и четири ленти с ширина от общо 12 метра ще бъде реконструирана ул. „Даме Груев” в Пловдив.

Това стана ясно по време на направената символична първата копка, с която започна дългоочакваният ремонт. На церемонията присъстваха кметът Здравко Димитров, зам.-кметът Пламен Райчев и кметът на район „Южен“ Костадин Язов.

Ремонтът на улица „Даме Груев“ е сред приоритетните обекти на община Пловдив, въпреки финансовите ограничения заради ковид – кризата. Стойността на проекта е 7,4 млн. лева.

Ремонтът трябва да бъде завършен за 300 дни. Ремонтните дейности включват изграждането на нови тротоари по 2 метра. Ще бъде поставено улично осветление и водопроводът ще бъде подменен. В северната част ще бъде облагородена зелената площ. „Планираме да извършим дейностите на три етапа“, коментира Пламен Райчев. Стартира първият – от бул.„Македония” до ул. „Охрид”. Втория етап ще е от ул. „Охрид” до ул. „Тодор Александров”, а третият – от ул. „Тодор Александров” до Надлез „Родопи”. Разделението се налага, тъй като във втория етап ще бъдат отчуждени четири имота, а в третия ще бъде съборена една къща.

До момента по проекта са отсечени 21 дървета, но в проекта е заложено да бъдат засадени компенсаторно нови.

След реконструкцията „Даме Груев“ ще заприлича на бул. „Васил Априлов”, но с тази разлика, че са предвидени паркоместа и паркинги.

По протежението на новото трасе ще се постави един нов светофар. Паркоместата ще са около 60 и са предвидени в зоната на ул. „Охрид” и след кино „Въстаник”, в първите четири частни имота ул.”Пере Тошев”.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *