Започва мащабен ремонт на сградата на бургаската пожарна

г. Автор
бургаската пожарна

Сградата на бургаската пожарна ще бъде обект на сериозен ремонт по време, на който ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност.

Плановете са след завършване на ремонтните дейности, обновените сгради да са в клас „B“ на енергопотребление и спестената  енергия  да достигне до 65 %. Едновременно с това ще се постигне понижение на въглеродните емисии във въздуха в този район на града.

Внедряването на мерките включва поставяне на топлоизолация върху фасадните стени, ремонт на покрива, подмяна на осветлението с енергоспестяващи LED лампи. Вътрешните части също ще бъдат реконструирани за постигането на по-голям комфорт за работещите там служители, както и този на гражданите, ползващи административните услуги, предоставяни от институцията. Ще бъде осигурена и достъпна среда за хора с увреждания.

Ремонтът се извършва по проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сграда на РСПБЗН-Бургас“, ДБФП № BG16RFOP001-1.004-0010-C02, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Проектът се реализира от Община Бургас в партньорство с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Начало на строително-монтажните работи беше даден официално на 08 октомври в присъствието на заместник-кметовете на Община Бургас – инж. Чанка Коралска и Весна Балтина, главен инспектор Николай Николаев -началник на Първа РСПБЗН – Бургас, комисар Васил Василев -директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас.

Очаква се реновирането да бъде завършено през пролетта на 2021 година.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *